הוראות הכנה
כרובית שלמה אפוייה בשמן זית:
1. מחממים תנור ל230 מעלות.
2. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים, מוסיפים כפית מלח ומכניסים כרובית שטופה. מבשלים כ10-15 דקות, תלוי בגודל הכרובית.
3. מסננים את הכרובית. מניחים מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר. מפזרים מלח ופלפל שחור בנדיבות, מזלפים שמן זית ומכסים את הכרובית בעזרת הידיים.
4. אופים כ15-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה.
פרחי כרובית קריספיים בפירורי לחם:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומבשלים בסיר גדול עם מים מלוחים במשך כ5 דקות. מסננים היטב.
3. מכינים שתי קערות: בקערה אחת מערבבים פירורי לחם, שומשום ואת כל התבנלינים. בקערה שניה טורפים את הביצים עם כ1/4 כםית מלח.
4. טובלים את פרחי הכרובית בביצים הטרופות ואחר כך מכסים בתערובת פירורי הלחם.
5. מסדרים על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה, מתיזים מעט שמן, אופים במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.
6. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם.
כדורי כרובית וגבינה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. בעזרת פומפיה מגרדים גבינת מוצרלה, גבינת פרזמן וכרובית. מעבירים לקערה גדולה.
3. לקערה מוסיפים ביצים, קמח, פירורי לחם, שום כתוש, שמן זית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערביים היטב עד לאיחוד מלא.
4. יוצרים כדורים ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ25 דקות או עד שהופך לזהוב.
אורז כרובית עם ירקות:
1. חותכים את הכרובית לראשים קטנים. מניחים את הכרובית במעבד מזון (אם אין מקום, עובדים בחלקים) ומעבדים בפולסים של 1-2 שניות עד שנוצר מרדם של קוסקוס. לא לעבד יותר מדי אחרת הכרובית תהפוך למסרטוטית.
2. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום וקוביות גזר. מבשלים 4-5 דקות עד שהגזר מתרכך, מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את "האורז", מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים מעט שמן זית (אופציונלי) ומבשלים תוך כדי ערבוב, כ3-5 דקות עד שהכרובית מתרככת. יש להמנע מבישול יתר אחרת הכרובית תהיה רכה מדי.
4. להגיש חם.
הערות:
• אם אין לכם מעבד מזון, ניתן לגרד את הכרובית בפומפיה
• במקום גזרים ואפונה ניתן להשתמש בירקות אחרים.
האימייל שלך לא יוצג באתר