הוראות הכנה
ספגטי ברוטב עגבניות ובשר:
1. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את הבשר הטחון ומשחמים על גבי להבה גבוהה. תוך כדי מערבבים ומפוררים את הבשר.
2. מוסיפים בצל קצוץ, פלפל אדום קצוץ, שום כתוש ומבשלים במשך 5-6 דקות, עד לריכוך. תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים רוטב עגבניות, ממלאים את בקבוקי/פחיות הרוטב במים ושופכים אל המחבת. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות, עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו. מעררבים. כאשר הרוטב מוכן, מכבים את האש, מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה ומערביבבים.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות שעל גבי האריזה, מסננים ומגישים.
5. יוצקים את הרוטב על גבי הפסטה ואוכלים חם.
ספגטי ברוטב עגבניות וטונה:
1. אל סיר גדול מלא במים מסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
2. קוצצים דק בצל, פטרוזילה ועגבניות מיובשות. פורסים את הצ'ילי ומניחים בצד.
3. במחבת גדולה מחממים שמת זית על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 3-4 דקות, מוסיפים שום כתוש, צ'י'לי, עגבניות מיובשות קצוצות ומבשלים עוד כ3-4 דקות.
4. בנתיים מתחילים לבשל את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
5. מוסיפים רוטב עגבניות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מבשלים כ2 דקות ומוסיפים את הטונה המסוננת. מפרקים את הטונה לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ, תוך כדי בישול למשך כ2 דקות.
6. מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת, מערבבים עד לאיחוד הפסטה עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מכבים את האש ומערבבים.
7. מגישים חם, ניתן לגרד פרזמן מלעלה כתוספת.
ספגטי אליו אוליו:
1. חותכים את השום והפלפל לפרוסות דקותת קוצצים דק את הפטרוזיליה ומניחים בצד.
2. ממליאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. לקראת סוף תהליך הבישול שומרים 1 כוס ממי בישול הפסטה.
3. בנתיים מכינים את הרוטב: למחבת קרה מוסיפים שמן זית וצ'ילי. מתחילים לבשל אל אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי כדקה. מבשלים עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות. בזהירות רבה: לא לשרוף את השום!
4. כאשר שיני השום מתחילים להזהיב בקצוות מיד מוסיפים את הספטה אל מחבת. מפזרים מלח, פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את מי הפסטה ומערבבים עד שנוצר מן רוטב. מכבי את האש, מוסיפים את הפטרוזליה ומערבבים. מגישים חם!
ספגטי ברוטב אבוקדו:
1. ממליאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
2. במעבד מזון מעבדים אבוקדו, מיף לימון, שמן זית, צנוברים, בזיליקום, שום כתוש, מלח ופלפל. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדול, מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
האימייל שלך לא יוצג באתר