פנה קוטה וניל ושוקולד

פנה קוטה וניל ושוקולד

24/11/2021
2 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפנה קוטה וניל ושוקולד. קינוח טעים, יפה ומרשים במיוחד. מתכון מעולה לחג השבועות או לכל אירוע אחר. ניתן גם להכין פנה קוטה בטעם אחד בלבד, פנה וניל או פנה קוטה שוקולד.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
1/2 4 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    לפנה קוטה וניל:
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה 
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
    • 7 גרם ג'לטין + 35 מ"ל מים קרים
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1/2 כפית מחית וניל
     
    לפנה קוטה שוקולד:
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה 
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
    • 6 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים קרים
    • 3 כפות (36 גרם) סוכר
    • 120 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כפית מחית וניל
הוראות הכנה
1. מכינים את פנה קוטת הוניל: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים. מניחים בצד למשך כ10 דקות.
 
2. בסיר קטן שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה (לא להביא לרתיחה). מורידים מהאש, מוסיפים וניל ואת הג'לטין הספוח. מערבבים עד שהג'טין נמס לחלוטין. מסננים.
 
3. מניחים את הכוסות בשיפוע בתוך קופסת פלסטיק מתאימה.יוצקים את הפנה קוטה אל תוך הכוסות. מעבירים למקרר לפחות לשעתיים-שלוש או עד להתייצבות.
 
4. מכינים את פנה קוטת השוקולד: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין ומים. מניחים בצד למשך כ10 דקות. קוצצים את השוקולד המריר.
 
5. בסיר קטן שמים שמנת מתוקה, חלב וסכר. מחממים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה (לא להביא לרתיחה). מורידים מהאש, מוסיפים וניל, שוקולד קצוץ ואת הג'לטין הספוח. מערבבים עד שהשוקולד והג'לטין נמסו לחלוטין.
 
6. נותנים להתקרר כ20 דקות. יוצקים את פנה קוטת השוקולד (דרך מסננת) על גבי פנת קוטת הוניל כשאר הכוסות עומדים בצורה ישרה. מעבירים למקרר להתייצבות לפחות ל3-4 שעות.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות