פטריות מטוגנות בציפוי פריך

פטריות מטוגנות בציפוי פריך

1/12/2021
2.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לפטריות מטוגנות בציפוי פריך. הפטריות האלה כל כך קריספיות מבחוץ, רכות מפנים וטעימות להפליא. המתכון הזה טבעוני לגמרי ולא מצריך אפילו שימוש בביצים. מושלם לשבתות, למנות צד או סתם כנשנוש.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לפטריות:
    • 300 גרם פטריות שמפיניון/פורטבלו
    • 85 גרם קמח (קצת פחות מ2/3 כוס)
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל
    • 1/4 כפית פפריקה
    • 1/2 כפית אבקת שום
    • 1/2 כפית אורגנו
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 2/3 כוס (160 מ"ל) מי סודה
    • 160 גרם פירורי לחם (כ1.5 כוסות)
    • שמן לטיגון
     
    לרוטב:
    • 4 כפות רוטב צ'ילי
    • 3 כפות מיונז

הוראות הכנה

1. בקערה בינונית מערבבים קמח, מלח, פלפל, פפריקה, אבקת שום, אורגנו ואבקת אפייה. בהדרגה מוסיפים את הסודה, תוך כדי ערבוב, לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים 1-2 כפות קמח. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים 1-2 כפות סודה. מניחים בצד.
 
2. חותכים את הפטריות לפרוסות.
 
3. טובלים את הפטריות בבלילה, מנערים מעט ומעבירים לצלחת פירורי הלחם. מכסים היטב בפירורי לחם. חוזרים עך הפעולה עם כל הפטריות.
 
4. מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים את הפטריות במשך כ1-2 דקות מכל צד, עד שהופכות לזהובות וקריספיות. ניתן גם לטגן בשמן עמוק. מסננים ומעבירים לנייר סופג.
 
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים רוטב צ'ילי ומיונז. 
 
6. מגישים חם יחד עם הרוטב.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות