פחזניות אוראו

פחזניות אוראו

16/12/2021
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לפחזניות אוראו - פחזניות עם קראמבל במילוי קרם אוראו. מתכון לפחזניות מיוחדות, אווריריות וטעימות. כל פחזניה מצופה בקראמבל (craquelin) שיוצרת שכבה פריכה ומפנים קרם עוד יותר עשיר ומפנק.
רמת קושי
קל
מנות
26
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
40 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים
    לקראמבל:
    • 90 גרם חמאה רכה
    • 1/3 כוס (67 גרם) סוכר חום בהיר
    • 1/2 כוס פחות 1 כף (65 גרם) קמח
    • 3 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
    • קורט מלח
     
    לבצק הרבוך:
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 100 גרם חמאה
    • 1 כוס (140 גרם) קמח
    • 1 כף (12 גרם) סוכר
    • 1/4 כפית מלח
    • 4 ביצים
     
    לקרם אוראו:
    • 10 עוגיות אראו מרוסקות
    • 340 גרם גבינת שמנת
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
1. מכינים את הקראמבל: בקערה מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים קמח, אבקת קקאו, מלח ומערבבים עד לאיחוד.
 
2. מניחים את את הבצק בין שתי ניירות אפיה ומרדדים לעובי של כ2 מ"מ. מעבירים למקפאי בזמן שמכינים את הפחזניות.
 
3. מחממים תנור ל200 מעלות.
 
4. בסיר קטן מניחים מים, חלב, חמאה, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה. כאשר התערובת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים עד שנוצר בצק. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים על גבי להבה בינונית- נמוכה במשך כ1-2 דקות.
 
5. מורידים מהאש ונותנים להתקרר מעט. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם. מערבבים עד לאיחוד מלא לפני הוספת הביצה הבאה. את השלב הזה רצוי לעשות במיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עד שנוצר בצק חלק ואיחד.
 
6.  מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול חלק. מזלפים על גבי תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה. הבצק צריך להיות בקוטר של כ3 ס"מ. ומשאירים מרווח של כ4-5 ס"מ בין הפחזניות.
 
7. מוציאים את בצק הקראמבל מהמקפיא וקורצים עיגולים מעט יותר קטנים מקוטר הפחזניות. כ2.5 ס"מ. מניחים את העיגולים על גבי הבצק.
 
8. אופים במשך 20-25 דקות. מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ונונתים להתקרר במשך כ10 דקות. מוציאים ונונתים להתקרר על גבי רשת צינון באופן מלא.
 
9. מכינים את קרם האוראו: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל, מקציפים עד לקבלת קרם יציב. מקפלים פנימה את עוגיות האוראו המרוסקות. מעבירים לשק זילוף.
 
10. שתי דרכים למילוי הפחזניות: 1. חותכים את הפחזניות לחצי וממלאים. 2. עושים חור בתחתית וממלאים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות