הוראות הכנה
1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח, סוכר ומלח. מעבדים במשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים חמאה קרה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מי קרח ומעבדים עד שנוצר בצק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים לדיסקטית ועוטפים בניילון. מעבירים למקרר לשעה.
3. בנתיים מגלענים את הדובדבנים, מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים סוכר, קורנפלור, מלח, גרידת לימון, מיץ לימון, תמצית וניל ומערבבים היטב. מניחים בצד לכ20 דקות ואחר כך מסננים את הנוזלים הלא רצויים.
4. מרדדים חלק אחד של הבצד לעיגול בקוטר של כ30 ס"מ. בזהירות מעבירים לתבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ ומהדקים את הדפנות. מעבירים את תערובת הדובדבנים פנימה ומפזרים קוביות חמאה קטנות. מכניסים למקרר בזמן שעובדים עם החלק השני של הבצק.
5. מחממים את התנור ל200 מעלות.
6. את החלק השני של הבצק מרדדים לקוטר של כ25-26 ס"מ. חותכים לרצועות.מסדרים את הרצועות בצורת שתי וערב כפי שמתואר בסרטון. מקפלים את הקצוות פנימה ומהדקים.
7. טורפים ביצה ושמנת. מורחים את החלק העליון של הפאי. מפזרים מעט סוכר.
8. אופים בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות, מנמיכים ל175 ואופים במשך כ40-50 דקות. אחרי כ20-25 דקות מכסים הנייר אלומניום על מנת שהבצק לא ישחים יתר על המידה.
9. לפני ההגשה יש לקרר לפחות 4 שעות.
האימייל שלך לא יוצג באתר