הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות. משטחים תבנית 20 ס"מ בנייר אפייה ומורחים את התחתית והצדדים בחמאה. מניחים בצד.
2. מכינים את מחית התמרים: בסיר קטן מניחים את תמרים, מים ומיץ לימון. מניחים את הסיר על גבי להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתמרים מאוד רכים ונוצרת מחית. מורידים מהאש ומניחים בצד.
3. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מוסיפים מלח ומערבבים. מניחים בצד.
4. בקערה נפרדת מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטמעה. מוסיפים טחינה גולמית, מחית תמרים, תמצית וניל וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. מפזרים שומשום או לחילופים אפשר גם שקדים פרוסים.
6. אופים במשך 40-45 דקות או עד שמכינים קיס למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש. נותנים להתקרר במשך 5-10 דקות בתוך התבנית, מחלצים מהתבנית ונונתים להתקרר באופן מלא.
הכנתי את העוגה, עם קצת שינויים. במקום מים ולימון על התמרים, שמתי חלב והוספתי קינמון וציפורן טחונים, וטחנתי אותם אחרי שהתבשלו. את הבלילה שמתי באינגלישקייק רחבה. יצאה מושלמת
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר