עוגת שוקולד מ2 מצרכים מול 5 מצרכים מול 15 מצרכים

עוגת שוקולד מ2 מצרכים מול 5 מצרכים מול 15 מצרכים

18/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
3 מתכונים לעוגת שוקולד - עוגת שוקולד קלה להכנה מ2 מצרכים בלבד, עוגת שוקולד רכה וטעימה מ5 מצרכים ועוגת שוקולד קלאסית ויפיפה מ15 מצרכים. איזה עוגה אתם הכי אוהבים?
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
עולמי
מצרכים

    עוגת שוקולד מ2 מצרכים:

    לעוגה:
    • 5 ביצים גדולות, מופרדות (או 6 בינוניות)
    • 315 גרם שוקולד מריר
    תוספות אופציונליות:
    • אבקת סוכר
    • גלידה להגשה


    עוגת שוקולד מ5 מצרכים:

    לעוגה:

    • 350 גרם עוגיות אוראו או כל סוג עוגיות/ ביסוויקטים (או שילוב של עוגיות)
    • ½2 כפיות אבקת אפייה
    • ½1 כוסות חלב (360 מ"ל)


    לציפוי גנאש שוקולד מריר:

    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)


    לציפוי גנאש שוקולד חלב:

    • 150 גרם שוקולד חלב
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)


    עוגת שוקולד מ15 מצרכים:

    לעוגה:
    • ½1 כוסות + 1 כף (220 גרם) קמח
    • 2/3 כוס (75 גרם) אבקת קקאו
    • ½1 כפיות סודה לשתיה
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
    • 2 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
    • 1 כוס (240 מ"ל) קפה (או מים)
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לקרם:
    • 175 גרם חמאה רכה
    • 335 גרם גבינת שמנת
    • 1/2 כוס + 1 כף גדושה (65 דרם) קקאו
    • 2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה

עוגת שוקולד מ2 מצרכים:

1. מחממים תנור ל160 מעלות. מרפדים תבנית 18 ס"מ בנייר אפיה, מורחים את נייר האפיה בחמאה או שמן. ומניחים בצד.
 
2. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות, מעבירים לקערה חסינת חום ומניחים מעל בן מארי (סיר עם מים מבעבעים), חשוב לוודא שתחתית הקערה לא נוגעת במים. ניתן להמיס גם בפולסים קצרים במיקרוגל. מניחים את הקערה עם השוקולד המומס בצד להתקרר מעט, כ20 דקות.
 
3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך. 
 
4. מוסיפים את החלמונים אל השוקולד המומס, אחד בכל פעם ומערבבים עד לאיחוד.
 
5. מקפלים 1/3 מהקצף אל השוקולד המומס, אחר כך חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
 
6. יוצקים את הבלילה את התבנית שהכנו מראש.
 
7. אופים במשך 28-30 דקות.
 
8. נותנים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
 
הערות:
• על מנת לקבל עוגה אוורירית עוד יותר אפשר להוסיף עוד חלבון אחד.
• אם אתם מעדיפים עוגה מתוקה יותר, מומלץ להוסיף 2-4 כפות סוכר. 
• חשוב לזכור שאין בעוגה קמח, חמאה, חומרים מתפיחים ועוד מרכיבים שיש בדרך כלל בעוגה רגילה. לכן אל תצפו לעוגה רכה, נימוחה ואוורירית. זאת עוגה מ2 מצרכים בלבד והתוצאה בהתאם.
• ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר עד ל5 ימים.
• במקום שוקולד מריר ניתן להשתמש בשוקולד חלב או בשילוב של שוקולד חלב ושוקולד מריר.


עוגת שוקולד מ5 מצרכים:

1. מחממים תנור ל 170 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תחתית של תבנית אפייה עגולה (18 ס"מ). משמנים בחמאה את התבנית ואת הדפנות. מניחים בצד. 
 
2. במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים את העוגיות לכדי פירורים.
 
3. מעבירים את העוגיות לקערה גדולה, מוסיפים אבקת אפייה וחלב. מערבבים עד לאיחוד.
 
4. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם במרכז יוצא נקי.
 
5. משחררים מהתבנית, מניחים לקירור ומצפים את העוגה בגנאש שוקולד. מקשטים במידה ורוצים.
 
הערות:
• ניתן להשתמש בעוגיות אוראו, עוגיות שוקולד, עוגיות וניל או כל עוגייה רגילה אחרת.
• ציפוי גנאש שוקולד הוא לא חובה: אפשר לדלג על השלב הזה או להשתמש בכל ציפוי אחר.
• חשוב למעוך את העוגיות לפירורים דקים ככל הניתן, אם אתם כותשים ביד, וודאו שאין גושים גדולים.
• אם רוצים להגדיל את לבתנית 20 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.23 . אם רוצים להגדיל לתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.78. קחו בחשבון שזמני האפיה עלולים להשתנות.


עוגת שוקולד מ15 מצרכים:

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר איה, משמנים גם את נייר האפייה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומכסים את כל התבנית, הופכים את הפתבנית, תותנים כמה מכות קלות מאחור על מנת להיפטר מעודף קקאו. מניחים בצד.
 
2. בקערה אחת מערבבים היטב קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה, סוכר ומלח. מניחים בצד.
 
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וקפה. 
 
4. שופכים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד מלא. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. 
 
5. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר כ10 דקות, מחלצים מהבתנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני צפוי העוגה.
 
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים את החמאה הרכה עד שמתקבלת חמאה אוורירית. מוסיפים גבינת שמנת ומערבלים עד לאיחוד מלא. מוסיפים אבקת קקאו, תמצית וניל ואבקת סוכר (מוסיפים בהדרגה). מערבלים על מהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לשק זילוף (אופציונלי).
 
7. חותכים א החלק העליון של העוגות שהתקררו על מנת לקבל עוגות שטוחות וישרות.
 
8. מניחים עוגה אחת, עם החלק השטוח כלפי מטה על גבי צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים או מזלפים שכבת קרם נדיבה. מניחים את העוגה השניה מעל הקר, כאשר החלק הישר כלפי מעלה. מוחרים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם. מעצבים בצורה הרצויה.
 
9. מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.
 
הערות:
• אם התנור שלכם מספיק גדול ניתן לאפות את שתי העוגות במקביל.
• רצוי להשתמש באבקת קקאו איכותית כגון אבקת קקאו הולנדית.
• אם אין לכם ריוויון ניתן להכין ריוויון ביתי: מערבבים 1 כוס חלב עם כף חומץ ונותנים לעמוד במשך 5 דקות לפחות לפני השימוש.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות