1/9/2022
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים - העוגה הזאת היא אחת העוגות האהובות עליי. היא משלבת בתוכה שני טעמים שאני מאוד אוהב: שוקולד וחמאת בוטנים. העוגה מורכבת משתי שכבות של עוגת שוקולד רכה ונימוחה, באמצע קרם חמאת בוטנים עשיר וטעים ומעל העוגה גנאש שוקולד מריר שמאזן את הטעמים.
מצרכים
לעוגה:
- ½1 כוסות + 1 כף (220 גרם) קמח
- 2/3 כוס (75 גרם) אבקת קקאו
- ½1 כפיות סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) קפה (או מים)
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם חמאת בוטנים:
- 230 גרם חמאה, רכה
- 1/4 1 כוסות חמאת בוטנים (300 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות+2 כפות אבקת סוכר (200 גרם)
- 1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
לקישוט הגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
הוראות הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר אפיה, משמנים גם את נייר האפייה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומכסים את כל התבנית, הופכים את התבנית, נותנים כמה מכות קלות מאחור על מנת להיפטר מעודף קקאו. מניחים בצד.
- בקערה אחת מערבבים היטב קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפיה, סוכר ומלח. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וקפה.
- שופכים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד מלא. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
- אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני צפוי העוגה.
- בינתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים את החמאה הרכה וחמאת הבוטנים עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים אבקת סוכר ומערבלים במהירות נמוכה עד לאיחוד מלא. מוסיפים תמצית וניל ושמנת מתוקה 2 כפות בכל פעם. מערבלים על מהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- חותכים את החלק העליון של העוגות שהתקררו על מנת לקבל עוגות שטוחות וישרות.
- מניחים עוגה אחת, עם החלק השטוח כלפי מטה על גבי צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים או מזלפים שכבת קרם נדיבה. מניחים את העוגה השנייה מעל הקרם, כאשר החלק הישר כלפי מעלה. מורחים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם ומשאירים חלק מהקרם לקישוט בשלב מאוחר יותר. מעצבים בצורה הרצויה.
- מעבירים להתייצבות במקרר ל2-3 שעות לפחות.
- הכנת הגנאש: קוצצים את השוקולד, מניחים בקערה. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד. נותנים לשבת במשך 1-2 דקות. מערבבים עד שהכול נמס.
- מעבירים את הגנאש לשק זילוף. מזליפים את הגאנש בקצוות בחלק העליון של העוגה של העוגה ונותנים לו לזלוג למטה. מזליפים העוגה, מורחים את הגנאש עם פלטה מדורגת. מעבירים למקרר עד להתייצבות.
- מקשטים את העוגה בקרם שנותר.
הערות:
- במקום ריוויון ניתן להשתמש בריוויון ביתי: מערבבים 1 כוס חלב עם 1 כף חומץ, נותנים לעמוד בצד במשך כ10 דקות לפני שמשתמשים.
- לא מומלץ להשתמש בחלב במקום ריוויון, הריוויון נותן לעוגה מרקם רך ואוורירי.
נראה משהו מיוחד! מה יכול להחליף את הרוויון והחמאה? כדי שהעוגה תהיה פרווה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר