הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים שתי תבניות בוקטר 20 ס"מ בחמאה, מפזרים קמח ומנערים את שאריות הקמח מהתבנית. מניחים בצד.
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, סותה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטמעה לפני הוספת הביצה השניה. מוסיפים שמן, חומץ, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים ריוויון ומערבלים שוב עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד מלא וללא גושים. לבסוף מוסיפים את צבע המאכל ומערבלים, תחילה מוסיפים כף אחת, אם לא מספיק מוסיפים עוד קצת, עד לקבלת הצבע הרצוי.
4. יוצקים אל התבניות ואופים במשך 35-40 דקות, שקיסם שנכנס למרכז בעוגה יוצא יבש.
5. מקררים את העוגות במשך כ10 דקות על גבי רשת צינון, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל, מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. בהדרגה מקפלים את הקצפת אל תערובת גבינת השמנת עד לקבלת קרם אחיד.
7. מרכיבים את העוגה: חותכים את החלק העליון של שתי העוגות, כך שהעוגות יהיו שטוחות וישרות. מהחק העליון שחתכנו קורצים 8-12 לבבות. את שאריות העוגה מפוררדים ומשאירים בצד.
8. מניחים עוגה אחת על גבי צלחת הגשה/מעמד, מורחים שכבה נדיבה של קרם, מעל הקרם מניחים את העוגה השניה, עם החלק החתוך כלפי מטה. מכסים העוגה בקרם שנותר. מכסים את צידי העוגה בפירורי העוגה ומקשטים את החלק העליון של העוגה בלבבות.
9. מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר ל3 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
• כל מצרכי העוגה צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
• במקום ריוויון ניתן לערבב כוס חלב עם 1 כף חומץ, נותנים לחלב לעמוד כ10 דקות לפני השימוש.
תשים לב, שבתאור ההכנה לא רשום במלל מתי מוסיפים ביצים...
הגבתוקן, תודה שהפנת את תשומת ליבי.
הגבאחלה מתכון, יצאה עוגה טעימה :)
הגבהאם אפשר לאפות את הבלילה בתבנית אחת גדולה ולאחר מכן לחתוך? ואם כן, כמה זמן לאפות ועל כמה מעלות?
הגבהעוגה הזו נהדרת. מככבת אצלנו כבר חודשים, ללא קישוטי הלבבות והפרורים. היא יוצאת נימוכה ומושלמת, אך נמוכה. אני תוהה האם לא נשכחה אבקת אפייה? נראה שכפית או שתיים של אבקת אפייה תגביהה ותאפשר חיתוך של הלבבות ויצירת פרורים.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר