עוגת רד ולווט | עוגת קטיפה אדומה

עוגת רד ולווט | עוגת קטיפה אדומה

29/11/2021
4 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון לעוגת רד ולווט (עוגת קטיפה אדומה) אמריקאית קלאסית. עוגת שכבות של עוגת קטיפה אדומה רכה, נימוחה, חמאתית. בין השכבות קרם חמוץ-מתוק של גבינת שמנת. העוגה מקושטת בצורה ייחודית עם פירורי עוגה אדומים ולבבות אדומים מלמעלה. העוגה מרשימה ביותר, מתאימה ליום האהבה לחגים ולימי הולדת.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:
    • ¼2 כוסות (315 גרם) קמח
    • 2 כפות אבקת קקאו
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • 1 כפית מלח
    • ½1 כוסות (300 גר) סוכר
    • 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
    • 200 גרם (1 כוס פחות 1 כף) שמן צמחי
    • 1 כפית חומץ
    • 2 ביצים
    • 115 גרם חמאה רכה
    • 1-2 כפות צבע מאכל אדום ג'ל
    • 2 כפיות תמצית וניל
     
    לקרם:
    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 450 גרם גבינת שמנת
    • 175 גרם אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים שתי תבניות בוקטר 20 ס"מ בחמאה, מפזרים קמח ומנערים את שאריות הקמח מהתבנית. מניחים בצד.
 
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, סותה לשתייה ומלח. מערבבים ומניחים בצד.
 
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד להטמעה לפני הוספת הביצה השניה. מוסיפים שמן, חומץ, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים ריוויון ומערבלים שוב עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד מלא וללא גושים. לבסוף מוסיפים את צבע המאכל ומערבלים, תחילה מוסיפים כף אחת, אם לא מספיק מוסיפים עוד קצת, עד לקבלת הצבע הרצוי.
 
4. יוצקים אל התבניות ואופים במשך 35-40 דקות, שקיסם שנכנס למרכז בעוגה יוצא יבש.
 
5. מקררים את העוגות במשך כ10 דקות על גבי רשת צינון, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
 
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל, מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. בהדרגה מקפלים את הקצפת אל תערובת גבינת השמנת עד לקבלת קרם אחיד.
 
7. מרכיבים את העוגה: חותכים את החלק העליון של שתי העוגות, כך שהעוגות יהיו שטוחות וישרות. מהחק העליון שחתכנו קורצים 8-12 לבבות. את שאריות העוגה מפוררדים ומשאירים בצד.
 
8. מניחים עוגה אחת על גבי צלחת הגשה/מעמד, מורחים שכבה נדיבה של קרם, מעל הקרם מניחים את העוגה השניה, עם החלק החתוך כלפי מטה. מכסים העוגה בקרם שנותר. מכסים את צידי העוגה בפירורי העוגה ומקשטים את החלק העליון של העוגה בלבבות.
 
9. מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר ל3 שעות לפחות לפני ההגשה.
 
הערות:
• כל מצרכי העוגה צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
• במקום ריוויון ניתן לערבב כוס חלב עם 1 כף חומץ, נותנים לחלב לעמוד כ10 דקות לפני השימוש.
תגובות (5)
  • י
    יפעת גבע
    27/1/2022

    תשים לב, שבתאור ההכנה לא רשום במלל מתי מוסיפים ביצים...

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    28/1/2022

    תוקן, תודה שהפנת את תשומת ליבי.

    הגב
  • ר
    רינה
    10/2/2022

    אחלה מתכון, יצאה עוגה טעימה :)

    הגב
  • מ
    מיתר
    2/5/2022

    האם אפשר לאפות את הבלילה בתבנית אחת גדולה ולאחר מכן לחתוך? ואם כן, כמה זמן לאפות ועל כמה מעלות?

    הגב
  • ד
    דבי
    21/10/2024

    העוגה הזו נהדרת. מככבת אצלנו כבר חודשים, ללא קישוטי הלבבות והפרורים. היא יוצאת נימוכה ומושלמת, אך נמוכה. אני תוהה האם לא נשכחה אבקת אפייה? נראה שכפית או שתיים של אבקת אפייה תגביהה ותאפשר חיתוך של הלבבות ויצירת פרורים.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות