הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים, ביצים, מי קרח, חומץ ומלח. מניחים בצד.
2. מניחים את הקמח והחמאה במעבד מזון, מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת המים והביצים ומערבבים עד שנוצר בצק. מעבירים לשטח מקומח קלות ולשים עד שנוצר בצק חלק.
3. מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים (רצוי לשקול), יוצרים כדורים. מכסים בניילון ומעאבירים למקרר לכשעה.
4. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבבים את החלמונים, סוכר וקורנפלור. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. בסיר בגודל בינוני מחממים חלב, מערבבים מדי פעם, עד שהחלב מגיעה לסף רתיחה (לא להביא לרתיחה מלאה). יוצקים את החלב החם בהדרגה אל תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר התערובת מתאחדת מחזירים אל הסיר. שמים את הסיר על גבי להבה בינינות-נמוכה ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והוניל ומערבבים עד שחמאה נמסה הקרם הופך לחלק. מכסים בניילון נצמד ונותנים להתקרר באופן מלא.
5. מחממים את התנור ל190 מעלות.
6. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל הניתן, בעזרת רינג בקוטר 20 ס"מ קורצים עיגול ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג. (בזמן שעובדים עם כדור בצק אחד, את השאר משאירים במקרר.
7. אופים את עיגול הבצק יחד עם השארית שנותרה סביב לבצק במשך 10-12 דקות, עד להזהבה. ניתן לאפות 2 שכבות יחד אם מצליחים לסדר על גבי תבנית אחת. אופים את כל השכבות ונותנים להתקרר באופן מלא.
8. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת בצק אחת על גבי מעמד עוגה או צלחת, מורחים עליה כ3-4 כפות גדושות של הקרם, מעליה שמים שכבה נוספת של בצק וכך חוזרים על הפעולה עם כל השכבות. מורחים את החלק העליון והצדדים של העוגה בשכבת קרם.
9. את שאריות הבצק האפויות מרסקים לכדי פירורים. מפזרים על גבי העוגה.
10. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
הערות:
• אם מעבד המזון שלכם לא מספיק גדול כדי להכיל את כמות הקמח וחמאה בפעם אחת, ניתן לחלק לשני חלקים ולבצע את הפעולה פעמיים.
• אם אין לכם מעבד מזון ניתן להכין את הבצק ידנית על ידי יצירת פירורים על הידיים (מפוררים את החמאה בקמח עד שנוצרים פירורים).
• במתכון הזה הכנתי עוגה עם 12 שכבות, אך אני ממליץ להכין 8-10 שכבות, כך העוגה יותר נוחה לאכילה.
• בעוגת נפולאיון המקורית את הבצק מכינים ללא סוכר, אך אם אתם רוצים ניתן להוסיף 2-3 כפות סוכר על מנת לקבל מתיקות מעודת גם בבצק.
• אם אין לכם זמן להכין בצק עלים ביתי כמו במתכון, ניתן להשתמש בבצק עלים קנוי, לרדד אותו דק לחלר למספר השכבות הרצוי.
הקרם יצא נוזלי, מה אני יכולה לעשות? הצילו
הגבלא שמת מספיק קורנפלור כנראה, להסמכה.
הגבגם לי יצא הקרם ממש נוזלי איך מצילים את המצב ??
הגבנינה בלאט! יא רוסיה קמצנית חסכת בקורנפלור :-)
הגבזה לא עוגת מדוביק?
הגבלא בלאט! מדוביק זו עוגה רוסית אחרת עם שכבות. ההבדל הוא שהקרם מבוסס על דבש. השם הוא medovik ונובע מהמילה myod שפירושה דבש ברוסית. זה נפוליאון. אין רוסי אחד שלא יזיל דמעה ממראה העוגה הזאת
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר