עוגת אוראו מטורפת

עוגת אוראו מטורפת

12/12/2021
3 כוכבים (20 הצבעות)
...
מתכון לעוגת אוראו מטורפת עם 3 שכבות של עוגת שוקולד-אוראו, בינהן שכבת קרם אוראו וכל הטוב הזה מצופה בגנאש שוקולד מריר. עוגה גבוהה, מרשימה וטעימה במיוחד. עוגה מושלמת לימי הולדת ואירועים מיוחדים.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:
    • 2/3 1 + 1 כף (220 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (60 גרם) קקאו
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/2  כפית סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 175 גרם חמאה רכה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
    • ½1 כפיות תמצית וניל
    • 1/2 כוס (50 גרם) עוגיות אוראו מרוסקות
     
    לקרם:
    • 12 עוגיות אוראו
    • 175 גרם חמאה רכה
    • 400 גרם גבינת שמנת 16-25%
    • 2/3 2 כוסות (320 גרם) אבקת סוכר
    • 2 כפיות תמצית וניל
     
    לגנאש שוקולד:
    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. מרפדים 3 תבניות בקוטר 15-16 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בחמאה.מניחים בצד.
 
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים. מניחים בצד.
 
3. בקערה גדולה נפרדת מקרימים חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד, אחרי כל הוספה של תערובת הקמח מוסיפים חצי מהרוויון. מערבבים עד שתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
 
4. מחלקים את הבלילה בין שלושת התבניות באופן שווה. אופים במשך 20-25 דקות או עד שקיסם שנכנס אל מרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר במשך 5-10 דקות בתוך התבנית, אחר כך מחלצים מתוך התבנית ונותנים להתקרר באופן מלא. אם יש צורך, חותכים את החלק העליון של העוגות כדי לקבל עוגה ישרה ואסתטית.
 
5. מכינים את הקרם: במעבד מזון מרסקים את העוגיות לכדי פירורים. בקערה גדולה, מערבלים חמאה רכה וגבינת שמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית. בהדרגה מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מסיפים תמצית וניל ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים.
 
6. הרכבה: מנחים שכבת עוגה אחת על גבי צלחת הגשה, כשאר הצד השטוח כלפי מטה. מורחים שכבת קרם נדיבה, מניחים שכבת עוגה נוספת, מורחים שכבת קרם נוספת, מניחים את העוגה השלישית מעל. מורחים את יתרת הקרם מכל צידי העוגה בצורה שווה ככל הניתן. מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות. 
 
7. מכינים גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיק קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ונותנים לעמוד במשך 2 דקות. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. 
 
8. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומעבירים להתייצבות קצרה במקרר.
 
 
הערות:
• ניתן לקשט את העוגה על ידי זילוף של הקרם מעל הגנאש בצורה יפה ולהוסיף על כל זילוף חצי עוגיות אוראו.
• אם יש מקום בתנור ניתן לאפות את כל שלושת העוגות בבת אחת.
• יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של הגנאש. לכן כדאי לצקת בהדרגה עד שתגיעו לכמות הרצויה.

תגובות (2)
  • א
    אורלי
    10/1/2022

    בוקר טוב, במידה ואין מקום בתנור ל 3 תבניות אפשר לאפות שתיים והשלישית יכולה להמתין בחוץ ולאפות אחר כך?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    11/1/2022

    היי אורלי, כן, זה אפשרי.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות