הוראות הכנה
1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. מרפדים 3 תבניות בקוטר 15-16 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בחמאה.מניחים בצד.
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים. מניחים בצד.
3. בקערה גדולה נפרדת מקרימים חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד, אחרי כל הוספה של תערובת הקמח מוסיפים חצי מהרוויון. מערבבים עד שתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. מחלקים את הבלילה בין שלושת התבניות באופן שווה. אופים במשך 20-25 דקות או עד שקיסם שנכנס אל מרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר במשך 5-10 דקות בתוך התבנית, אחר כך מחלצים מתוך התבנית ונותנים להתקרר באופן מלא. אם יש צורך, חותכים את החלק העליון של העוגות כדי לקבל עוגה ישרה ואסתטית.
5. מכינים את הקרם: במעבד מזון מרסקים את העוגיות לכדי פירורים. בקערה גדולה, מערבלים חמאה רכה וגבינת שמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית. בהדרגה מנפים פנימה את אבקת הסוכר, מסיפים תמצית וניל ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים.
6. הרכבה: מנחים שכבת עוגה אחת על גבי צלחת הגשה, כשאר הצד השטוח כלפי מטה. מורחים שכבת קרם נדיבה, מניחים שכבת עוגה נוספת, מורחים שכבת קרם נוספת, מניחים את העוגה השלישית מעל. מורחים את יתרת הקרם מכל צידי העוגה בצורה שווה ככל הניתן. מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר למשך שעתיים לפחות.
7. מכינים גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיק קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ונותנים לעמוד במשך 2 דקות. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.
8. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומעבירים להתייצבות קצרה במקרר.
הערות:
• ניתן לקשט את העוגה על ידי זילוף של הקרם מעל הגנאש בצורה יפה ולהוסיף על כל זילוף חצי עוגיות אוראו.
• אם יש מקום בתנור ניתן לאפות את כל שלושת העוגות בבת אחת.
• יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של הגנאש. לכן כדאי לצקת בהדרגה עד שתגיעו לכמות הרצויה.
בוקר טוב, במידה ואין מקום בתנור ל 3 תבניות אפשר לאפות שתיים והשלישית יכולה להמתין בחוץ ולאפות אחר כך?
הגבהיי אורלי, כן, זה אפשרי.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר