הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח. מעבדים למשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. כאשר נוצרים פירורים מוסיפים ביצה, מי קרח ותמצית וניל. מעבדים עד שנוצר בצק. לא לעבד יותר מדי. ברגע שנוצר בצק מיד מספיקים לעבד.
2. משטחים את הצבק לצורת דיסטית, עוטפים בנייליון נצמד ומעבירים למקרר ל30 דקות. מוציאים מהקרר, ומרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ1/4 ס"מ. מעבירים את הצבק לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. חותכים את הקצוות, מקפלים ויוצרים דפוס כמו שניתן לראות בסרטון. מעבירים למקפיא ל30 דקות.
3. מחממים תנור ל175 מעלות.
4. בנתיים מכינים את המילוי: בסיר קטן שמים סוכר חום, חמאה, סירופ תירס ומלח. ממיסים ומביאים את התערובת לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
5. נותנים לתערובת להתקרר מעט, מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פקאנים קצוצים גס ומערבבים.
6. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית מניחים נייר אפיה, ממלאים במשקולות אפיה, אורז או קטניות ואופים במשך 15 דקות. מסירים את נייר האפייה יחד עם המשקולות ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהקלתית מזהיבה קלות.
7. יוצקים את מילוי אל תוך הקלתית, מסדרים את הפקאנים החצוים על גבי תערובת המילוי ומורחים על פקאן בנוזלים של תערובת המילוי.
8. אופים במשך 40-50 דקות. לאחר 15 דקות אפייה, מכסים את קצוות הפאי בנייא אלומיניום על מנת למנוע השחמה של הקלתית. אופים בצורה זאת עד שהפאי מתייצב. נותנים להתקרר במשך שעתיים לפחות עד להגשה.
הערות:
* סירופ תירס ניתן להשיג בחנויות שמתחמות באפיה, בחנויות תבינים ובחלק מהסופרים הגדולים.
האימייל שלך לא יוצג באתר