הוראות הכנה
1. קוצצים כל שוקולד לחתיכות קטנות, ומעבירים ל3 קערות חסינות חטם. לכל קערה מוסיפים ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה.
2. ממיסים כל שוקולד (אחד בכל פעם) מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי). מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. כשאר כל השוקולדים התקררו, מקציפים את כל השמנת שנותרה (540 מ"ל) לקצפת יציבה אך רכה.
4. מקפלים 1/3 מהקצפת אל כל שוקולד. מקפלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לשק זילוף.
5. מזלפים את מוס השוקולד המריר אל תחתית כוסות הגשה, מעבירים ל15 דקות התייצבות במקרר. אחר כך, מזלפים את מוס שוקולד החלב, מעבירים להתייצבות של 15 דקות במקרר. לבסוף מזלפים את מוס שוקולד הלבן. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 3 שעות לפחות.
הערות:
• ישנן שתי אפשרויות להקצפת הקצפת: 1. להקציף פעם אחת כל כל השמנת (540 מ"ל) ואז לחלק באופן שווה ל3. האופציה הזאת יותר פושטה אבל לא הכי מדיקת כי קשה לחלק באופן מדויק לפי העין. 2. מחלקים את השמנת ל3 חלקים שווים (180מ"ל), מקציפים לקצפת ואז מקפלים אל השוקולד המומס.
• לא חייבים להשתמש בשקי זילוף. ניתן להעביר לכוסות ההגשה בעזרת כפית או כלי אחר.
• ניתן לשמור במקרר במשך 4 ימים.
האימייל שלך לא יוצג באתר