חיתוכיות שיבולת שועל שוקולד וחמאת בוטנים
24/11/2021
4 כוכבים
(2 הצבעות)
...
חיתוכיות שיבולת שועל, שוקולד וחמאת בוטנים - חטיף טבעוני, קל להכנה, ללא אפייה וסופר טעים. הקינוח הזה כל כך פשוט להכנה שכל אחד יכול להכין אותו והוא אפילו די בריא!
קינוח שמתאים לשבת, לחגים או סתם אם בא לכם להתפנק ביום יום.
מצרכים
- 200 גרם שיבולת שועל עבה
- 140 גרם שמח שיבול שועל (שיבולת שועל טחונה)
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס
- 1/3 כוס (105 גרם) סירופ מייפל
- 1/4 כפית מלח
- 250 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
- 280 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים שיבולת שועל וקמח שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.
2. מרפדים תבנית בגודל 20X25 ס"מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה.
4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.
הערות:
• יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
• אם אין לכם קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.
במה אפשר להחליף את החצאית בוטנים? אני אלרגית לבוטנים ומאוד הייתי רוצה להכין את החיתוכיות... האם אפשר לשלב עם ממרח אחר או פשוט להכפיל את השוקולד? והאם בסדר להשתמש בשמן רגיל במקום קוקוס?
הגבהיי הכנתי מתכון דומה בעבר עם טחינה במקום חמאת בוטנים וזה יצא מאוד טעים (מומלץ אם את אוהבת חלבה).
הגבחמאת בוטנים*
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר