הוראות הכנה
1. שוטפים את הקינואה עד שהמים השטופים יוצאים שקופים. שמים את הקינואה בסיר בגודל בינוני, מוסיפים מים וחצי כפית מלח. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, משאירים את המכסה סגור במשך 5 דקות נוספות.
2. מעבירים את הקינואה המבושלת לקערה גדולה.
3. קוצצים דק בצל ופטרוזיליה, מגרדים במפומפיה גזר וקישוא.
4. מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה, כ5 דקות. מוסיפים את השום, גזר וקישוא. מבשלים במשך 7-8 דקות, מערבבים מדי פעם, עד לריכוך הירקות.
5. מעבירים את הירקות המבולשים אל הקינואה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, פלפל, פטרוזלילה קצוצה וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד. יוצרים קציצות.
6. מחממים 3 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהקציצות הופכות לפריכות וזהובות. מעבירים לנייר סופג.
הערות:
• ניתן לאפות את הקציצות בתנור בחום של 200 מעלות במשך 20-30 דקות. ולהפוך באמצע האפיה. אך שימו לב שהקציצות עלולות לצאת יבשות.
השמן זית הוא הכרחי בשביל הטעם או שהוא סתם בשביל הטיגון ?
הגבגם בשביל טיגון וגם בשביל הטעם. אני אישית כמעט לא מטגן בשמן אחר אלא אם זה טיגון עמוק.
הגבהיי, במה ניתן להחליף את הקישוא? ובאיזו כמות? תודה.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר