קציצות קינואה וירקות

קציצות קינואה וירקות

12/11/2021
3.5 כוכבים (9 הצבעות)
...
מתכון לקציצות קינואה וירקות - מתכון קליל, טעים, מלא בערכים תזונתיים טובים וכזה שכיף לנשנש. קציצות קינואה מטוגנות בשמן זית, הקציצות יוצאות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • ½1 כוסות (260 גרם) קינואה
    • 3 כוסות מים (720 מ"ל)
    • 1 גזר
    • 1 קישוא
    • 1 בצל
    • 2 שיני שום כתוש
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • 4 ביצים, טרופות
    • 1/2 כפית + 1/2 כפית מלח
    • ½ כפית פלפל שחור
    • 2 כפות + 3 כפות שמ זית

הוראות הכנה

1. שוטפים את הקינואה עד שהמים השטופים יוצאים שקופים. שמים את הקינואה בסיר בגודל בינוני, מוסיפים מים וחצי כפית מלח. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, משאירים את המכסה סגור במשך 5 דקות נוספות.
 
2. מעבירים את הקינואה המבושלת לקערה גדולה.
 
3. קוצצים דק בצל ופטרוזיליה, מגרדים במפומפיה גזר וקישוא.
 
4. מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה, כ5 דקות. מוסיפים את השום, גזר וקישוא. מבשלים במשך 7-8 דקות, מערבבים מדי פעם, עד לריכוך הירקות.
 
5. מעבירים את הירקות המבולשים אל הקינואה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, פלפל, פטרוזלילה קצוצה וביצים. מערבבים היטב עד לאיחוד. יוצרים קציצות.
 
6. מחממים 3 כפות שמן זית על חום בינוני. מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהקציצות הופכות לפריכות וזהובות. מעבירים לנייר סופג.
 
הערות:
• ניתן לאפות את הקציצות בתנור בחום של 200 מעלות במשך 20-30 דקות. ולהפוך באמצע האפיה. אך שימו לב שהקציצות עלולות לצאת יבשות.
תגובות (3)
  • ר
    רון
    10/4/2023

    השמן זית הוא הכרחי בשביל הטעם או שהוא סתם בשביל הטיגון ?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie
    22/4/2023

    גם בשביל טיגון וגם בשביל הטעם. אני אישית כמעט לא מטגן בשמן אחר אלא אם זה טיגון עמוק.

    הגב
  • ר
    רונית
    10/1/2024

    היי, במה ניתן להחליף את הקישוא? ובאיזו כמות? תודה.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות