הוראות הכנה
1. למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שתמחיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי, משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצלים. ממיסים כף חמאה על גבי מחבת גדולה ומוסיפים כ2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מטגנים על להבה בינונית כ4-5 דקות, מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עוד כ2-3 דקות. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא מאבד מנפחו ומתרכך. מסננים היטב ומניחים בצד.
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מניחים בצד.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל170 מעלות.
7. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ5-7 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
8. מפזרים את תערובת התרד בצורה אחידה על גבי הקלתית. מעל מפזרים את הגבינות. יוצקים בעדינות את הרויאל מעל הגבינות והתרד.
9. אופים כ35 דקות, עד שהקיש מזהיב ומתייצב. מצננים מעט לפני ההגשה.
הערות:
• אם לא אוהבים גבינה כחולה ניתן לוותר.
• במקום גבינת גרויר ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה שאתם אוהבים או במוצרלה.
האימייל שלך לא יוצג באתר