פונדנט שוקולד | מתכון לעוגת לבה שוקולד

פונדנט שוקולד | מתכון לעוגת לבה שוקולד

26/12/2021
3.5 כוכבים (12 הצבעות)
...
מתכון לפודנט שוקולד קלאסי - קינוח צרפתי קלאסי שידוע בכינוי האמריקאי עוגת לבה שוקולד. קינוח מולם לחובבי שוקולד!
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 1-2 כפות קקאו
    • 15-20 גרם חמאה, למריחת כלי ההגשה
    • 170 גרם שוקולד מריר
    • 115 גרם חמאה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 3 ביצים
    • 2 כפות (15 גרם) קמח
    • 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים 6 תבניות קטנות (חד פעמיות או רב פעמיות) בחמאה, מפזרים קקאו ומכסים את התחתית והדפנות. מניחים במקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
2. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום, מויספים חמאה ומניחים מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי). ממיסים ומניחים בצד להתקרר במשך מספר דקות.
 
3. בקערה נפרדת מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך מסר דקות, עד לקבלת תעורבת בהירה ואוורירית. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד. בהדרגה מוסיפים את השוקולד הומוס ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. מחלקים את הבלילה בין התבניות.
 
5. אופים במשך 7-9 דקות או עד שהדפנות מתייצבות אך המרכז עדיין רך. נותנים לעמוד במשך דקה אחת. הופכים על גבי צלחת, מפזרים אבקת זוכר ומגישים עם גלידה או קצפת.
 
 
הערות:
• את הבלילה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר במשך יומיים. לפני האפיה יש להביא את הבלילה לטמפרטורת החדר.
• זמני האפיה עלולים להשתנות מתנור לתנור ומגודל התבניות.
תגובות (1)
  • ל
    ליאורה
    30/1/2023

    היי באתר והסרטונים שלך מהממים איך הפונדט תופח בתנור ללא אבקת אפייה? בגלל הקצפת הביצים?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות