17/12/2022
3 כוכבים
(5 הצבעות)
...
מתכון לפונדנט שוקולד קלאסי – עוגת שוקולד חמה עם שוקולד נמס. קינוח צרפתי קלאסי שכל אחד יכול להכין בבית בקלי קלות ועם 5 מצרכים פשוטים בלבד. קינוח מושלם ליום האהבה, לימי הולדת, לחגים ועוד.
מצרכים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות (75 גרם) חמאה
- 2 ביצים
- 3 וחצי כפות (43 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- קורט מלח
- אבקת סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים בחמאה את שלושת התבניות, מצפים באבקת קקאו ומכניסים למקרר למשך 10 דקות.
- קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום, מוסיפים חמאה. מניחים את הקערה על בן מארי (סיר עם מים רותחים). ממיסים את השוקולד. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר ומלח, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
- יוצקים לאט את השוקולד המומס לתערובת הביצים.
- מנפים פנימה קמח ומערבבים רק עד להטמעה.
- יוצקים לתבניות. ממלאים בערך 80% מגובה התבנית.
- אופים במשך 10-11 דקות.
- ניתן לאכול ישר מהתבנית או להפוך על צלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
האימייל שלך לא יוצג באתר