הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה, מורחים בחמאה. מניחים בצד.
2. אל קערה מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. מערבבים ומניחים בצד.
3. מקלפים ומגרדים את הגזרים.
4. בקערה גדולה מערבבים את השמן עם שני סוגי הסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים פנימה את ערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים את הגזרים, 1/3 מהאגוזים הקצוצים ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה אל התבניות ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
6. מקררים את העוגות במשך 10 דקות בתוך התבניות, מחלצים מהתבניות, ונותנים להתקרר באופן מלא. חותכים את החלק העליון של העוגה על מנת שהעוגות יצאו ישרות ושטוחות.
7. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל תערובת גבינת השמנת.
8. מרכיבים את העוגה: מניחים עוגה אחת עם החלק החתוך כלפי מעלה, מרוחים שכבה נדיבה של קרם, מניחים את העוגה השניה מעל הקרם, כאשר הצד החתוך כלפי מטה. מצפים את העוגה בקרם שנותר. מכסים את צידי העוגה באגוזים הקצוצים שנשארו (אופציונלי).
9. מעבירים את למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
הי , באיזה סוכר חום אתה משתמש בעוגה? סוכר חום כהה או דמררה?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר