עוגת גבינה - המתכון המושלם
17/5/2023
4 כוכבים
(20 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית – רבים נרתעים מהכנת עוגת גבינה ופוחדים שהעוגה שלהם לא תצא טוב, בעזרת המתכון הזה אתם לא צריכים לחשוש יותר. המתכון הזה ילמד אתכם להכין עוגת גבינה אפויה גבוהה, קרמית ושטוחה. עוגת גבינה משולמת לשבועות, לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.
מצרכים
לבסיס:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 90 גרם חמאה, מומסת
לעוגת הגבינה:
- 900 גרם גבינת שמנת *או חצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינה לבנה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1-2 כפיות תמצית וניל
- 4 ביצים, גדולות
- 1 כוס (225 גרם) שמנת חמוצה
- ½1 כפות קורנפלור
- גרידת לימון
- קורט מלח
לציפוי/הגשה:
הוראות הכנה
- הכנת הקלתית: מחממים תנור ל160 מעלות.
- במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים עוגיות לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. לוחצים לתחתית תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות. מניחים בצד בזמן הכנת המילוי.
- מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- הכנת המילוי: מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים לאיחוד לאחר כל הוספה. לא לערבב יתר על המידה. מוסיפים תמצית וניל, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים קורנפלור וגרידת לימון, מערבבים עד להטמעה. לא לערבב יתר על המידה.
- אופים את עוגת הגבינה: מניחים את התבנית על פיסת נייר כסף גדולה, ומקפלים את נייר הכסף כלפי מעלה לדפנות התבנית. יוצקים את המלית על הבסיס, מניחים את התבנית בתוך תבנית האפייה. ממלאים את תבנית האפייה במים חמים מספיק כדי להגיע עד מחצית דפנות התבנית הקפיצית. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהקצה מתייצב אך המרכז רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעה בתנור ללא פתיחת התנור. מוציאים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר למשך שעה אחת, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות או למשך הלילה.
- מקשטים את העוגה בפירות טריים.
הערות:
- על מנת לקבל עוגה שטוחה, חשוב לא לפתוח את התנור בזמן האפיה ושעה לאחר סיום האפיה.
- אמבטיית מים: בוידאו ניתן לראות ששמתי מים בתבנית אפייה והנחתי את התבנית במדף התחתון מתחת לעוגה. לחילופין ניתן להכניס את העוגה לתבנית גדולה ולשם למלא למים.
- אני השתמשתי בגבינת שמנת 25% וגבינה לבנה 5%. ניתן גם להשתמש בגבינות עם אחוזי שומן שונים.
אחד העוגות החלביות שהכנתי אי פעם ויצא מווושלם!!! קל להכין אותה ויצא טעים בטירוף ממש עוגת גבינה של בית מלון וחשוב לי לציין שאני לא מצליחה להכין עוגות והעוגה הזאת יצא בדיוק כמו בסרטון
הגבאיזה כיף לשמוע שאהבת!
הגבהמחמאות שקצרתי..... רק ה' יודע! שלמות!!!!!!! גבוהה. יפהפיה וטעימה. הולכת להכין לצוות המורות שלי. אשמח רק לדעת באיזה שלב של התנור מניחים את העוגה והאם בטורבו כי לי זה לקח שעה וקצת יותר ולא 50 דק'. אליפות של עוגה!
הגבאיזה כיף לשמוע! מניחים את העוגה בשליש התחתון. לגבי האפיה - אם אופים בטורבו לוקח קצת פחות זמן. אם אופים בחום עליון ותחתון לוקח קצת יותר זמן.
הגבהיי! הכנתי כבר פעם את העוגה והייתי מרוצה מאד! היא יצאה טעימה כל כך! רציתי לשאול, האם העוגה טובה בהקפאה? אשמח למענה מהיר
הגבמעולם לא ניסיתי להקפיא עוגת גבינה אבל מתגובות שקיבלתי מהעוקבים שלי, נאמר לי שאפשר להקפיא.
הגבהיי, מה אחוזי השומן המומלצים בעוגה לגבינות שמנת ?
הגבאם אוהבים עוגות גבינה עשירות יותר הייתי ממליץ על 25% שומן. אם אוהבים עוגות גבינה רזות יותר הייתי ממליץ על 16%. אצלנו בבית אוהבים משהו באמצע אז אני אישית משתמש בחצי כמות גבינת שמנת 25% וחצי כמות גבינה לבנה 5%.
הגבהיי, האם לפני שאופים את התחתית יש לחמם מראש ל160 מעלות?אם כן כמה זמן? לאחר שהתחתית נאפת יש להשאיר את התנור דלוק על 150 עד שגומרים להכין את המלית ?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר