הוראות הכנה
1. לבסיס: במעבד מזון מרסקים את הביסקווטים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים מספר שניות עד לאיחוד. מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ ומדטחים על גבי תחתית התבנית. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המילוי.
2. למילוי: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם מים קרים, מניחים בצד לכ10-15 דקות.
3. מניחים את גבינת השמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים כ2 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה וקצפתית. לא להקצפיף יותר מדי.
4. ממיסים את הג'לטין 15 שניות במיקרו, מוסיפים כמה כפות מתערובת הגבינה אל הג'לטין המומס, מערבבים עד לאיחוד ואז שופכים אל תערובת הגבינה. מערבבים עד לאיחוד. *לקרוא הערות.
5. חותכים את התותים לחצאים. מסדרים מסביב לדפנות התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית, משטחים ומעברים למקפיא לזמן שמכינים את שכבת הציפוי.
6. לציפוי: בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם מים קרים, מניחים בצד לכ10-15 דקות. בסיר קטן מניחים תותים, סוכר, ומים. מבשלים על חום בינוני-גבוה עד שהכול נמס לחלוטין ועוד כ5 דקות נוספות. טוחנים את התותים עד לקבלת מחית חלקה (לקבלת צבע אדום כהה ניתן להשתמש גם בצבע מאכל). מצננים 4-5 דקות, מוסיפים את הג'לטין ומערביים עד שנמס לחלוטין. מצנננים לטמפרטורת החדר. יוצקים את הציפוי מעל העוגה.
7. מעבירים את העוגה לכ6 שעות למקרר עד להתייצבות מלאה.
האימייל שלך לא יוצג באתר