הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. במעבד מזון, מרסקים עוגיות פתי בר לקבלת פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים מספר שניות לאיחוד. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 23-24 ס"מ, משטחים ואופים במשך 10-12 דקות. נותנים להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מכינים את המילוי: קוצצים שוקולד ומניחים בקערת זכוכית חסינת אש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (לא רותחים)- בן מארי. ממיסים את השוקולד לחלוטין. מניחים בצד להתקרר.
4. בקערה גדולה מניחים גבינת שמנת, סוכר מלח, תמצית וניל ותמערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים קקאו ומערבבים שוב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, טורפים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה. מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
5. עוטפים את תבנית האפיה בנייר אלומיניום כדי שלא יחדרו מים בזמן האפיה. מניחים את התבנית בכלי שמתאים לתנור, מוזגים מים רותחים ואופים 55-60 דקות, עד שהעוגה כמעט יציבה לחלוטין. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור במשך שעה. מוצאים, מקררים לטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר למשך לילה שלם או לפחות 6 שעות.
6. גנאש שוקולד: קוצצים את השוקולד למעבירים לקערה. מחממים שמנת מתוקה וחמאה. יוצקים על השוקולד, נותנים לעמוד 1-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים להתקרר.
7. מחלצים את העוגה מהתבנית. יוצקים את הגנוש מעל העוגה, מורחים בצורה שווה ונותנים להתייצב.
האימייל שלך לא יוצג באתר