מתכון למרק עדשים

מתכון למרק עדשים

27/12/2021
4 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון למרק עדשים מושלם! מרק עדשים שאפשר להכין עם כל סוגי העדשים: עדשים ירוקות, עדשים כתומות, עדשים שחורות וכו'. מתכון מושלם למרק חורפי חם ומפנק. מרק קל להכנה שכל אחד יכול להכין בקלות.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
    • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
    • 2-3 שיני שום כתושים
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית אורגנו
    • 1 כפית פפריקה
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 פחית (400 גרם) עגבניות קצוצות
    • 2 ליטר ציר ירקות או מים
    • 2 כוסות (380 גרם) עדשים מיובשות, שטופות
    • 2-3 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
הוראות הכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על גבי להבה בינונית במשך6-7 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים סלרי קצוץ, קוביות גזר ומבשלים במשך 4-5 דקות. מוסיפים שום כתוש, כמון, פפריקה, אורגנו ומבשלים, תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות.
 
2. מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים במשך 1-2 דקות.
 
3. מוסיפים את העדשים השטופות, ציר ירקות או מים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-45 דקות. עד שהעדשים רכות ומבושלות. בודקים את התבלון ואם יש צורך מתקנים.
 
4. מוסיפים פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מערבבים ומכבים את האש.
 
5. מגישים!
 
 
הערות:
• ניתן להשתמש בכל סוגי העדשים המיובשות. זמני הבישול עלולים להשתנות, לכן אחרי 30 דקות בישול כדאי לבדוק אם העדשים מבושלות.
תגובות (2)
  • ל
    לירון
    1/2/2022

    המרק יצא טעים ברמות!!!

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    2/2/2022

    איזה כיף לשמוע שאהבת :) תודה!

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות