הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל200 עלות. שוטפים היטב ומייבשים את תפוחי האדמה.
2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, משאירים כחצי ס"מ לא חתוך בתחתית תפוח האדמה.
3. מסדרים את תםוחי האדמה על תבנית אפיה.
4. מכינים את תערובת שמן זית-חמאה: סיר קטן מניחים חמאה, שמן זית, 4 שינים שום מרוסקים וקורנית. מחממים על גבי להבה נמוכה עד שהחמא הנמסה לחלוטין ואז מבשלים עוד כ3-4 דקות. עד שהשום מזהיב מעט ומשחרר את טעמו. מסננים ומשאירים רק את הנוזלים.
5. מורחים את תפוחי האדמה בחצי מתערובת השמן. מפזרים בנדיבות מלח ופלפל.
6.אופים את תפוחי האדמה 30 דקות. לאחר 30 דרות מוצאים מהתנור ומפזרים בעלי קורנית (אופציונלי) ומרחים בתערובת השמן שנשארה. אופים 30-35 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה אפויים, זהובים וקריספיים.
הערות:
* על מנת להפוף את המנה לפרווה ניתן להחליף את החמאה בשמן זית.
* את הטימין ניתן להחליף בעשב תיבול אחר.
האימייל שלך לא יוצג באתר