הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. מפזרים את אגוזי הלוז בשכבה אחידה על גבי תבנית אפייה. קולים בתנור במשך 7-8 דקות או עד להזהבה-השחמה קלה. עוטפים במגבת, מנערים היטב עד שהקליפה מתקלפת. נותנים להתקרר.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות או על גבי סיר עם מים חמים. מניחים בצד להתקרר מעט.
4. שמים את אגוזי הלוז הקלופים במעבד מזון עם להב פלדה, מעבדים עד לקבלת משחה חלקה ככל הניתן, תהליך זה לוקח כ 3 דקות או יותר. מוסיפים שמן ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים אבקת קקאו, אבקת סוכר, מלח, תמצית וניל ומעבדים עד לקבלת משחה חלקה ככל ניתן. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים עד לאיחוד.
5. מעבירים את ממרח השוקולד אל צנצנת או כל כלי אחר.
6. ניתן לשמור בטמפרטורת החדר עד לכשבועיים.
הערות:
• ניתן להשתמש בשנים שונים במתכון הזה. האופציה הטובה ביותר היא שמן אגוזי לוז, אם אין לכם שמן אגוזי לוז ניתן להשתמש בשמן קנולה.
• כמות הסוכר נתונה בידיכם, ניתן להוסיף כף אחת של סוכר עד שלוש. תלוי כמה מתוק אתם רוצים לקבל את הממרח שלכם.
האימייל שלך לא יוצג באתר