טורטיה דה פטאטאס – חביתה ספרדית

טורטיה דה פטאטאס – חביתה ספרדית

27/12/2021
2 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון לטורטיה דה פטאטאס - חביתה בסגנון ספרדי. החביתה הזאת היא בעצם סוג של פשיטת תפוחי אדמה שמטוגנת במחבת. את החביתה הזאת נוהגים להגיש בספרד לארוחת בוקר או צהריים והמתכון הזה פשוט טעים ומנחם במיוחד.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
ספרדי
מצרכים

    • 3 תפוחי אדמה גדולים-בינוניים
    • 1 בצל, חתוך לפרוסות
    • 6 ביצים גדולות
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לאורך לחצי, אחר כך חותכים שוב לחצי ואז פורסים לפרוסות דקות, כפי שמתואר בסרטון. 
 
2. למחבת בקוטר של כ24 ס"מ מוסיפים שמן זית, מחממים על גבי להבה בינונית גבוהה. כאשר השמן חם, מוספים את תפוחי האדמה  ומטגנים על גבי חום בינוני במשך 2-3 דקות  מסופים את הבצל ומטגנים במשך כ10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. חשוב לערבב מדי פעם. 
 
3. מסננים את תפוחי האדמה, נותנים להתקרר מעט ושומרים את השמן בצד לשלב מאוחר יותר.
 
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את תפוחי האדמה שהתקררו מעט ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לעמוד במשך כ20 דקות.
 
5. באותה המחבת שטיגנו את תפוחי האדמה, יוצקים 2 כפות שמן זית מהשמן שנותר. מחממים את השמן על גבי להבה בינונית. יוצקים את הבלילה ומטגנים במשך כ6-8 דקות. הופכים את הטורטיה בזהירות ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
 
6. מחליקים את הטורטיה על גבי צלחת הגשה ומגישים!
 
 
הערות:
• אם אתם רוצים להכין כמות שונה אז חשוב לשמור על יחס נכון בין תפוחי האדמה לבין ביצים. היחס המושלם הוא 2 ביצים על כל 300 גרם תפוחי אדמה.
• זה אולי נראה שהמתכון דורש שימוש בכמות גדולה של שמן, חשוב להבין שאנחנו לא צורכים את כל השמן במתכון. אנחנו מטגנים את תפוחי האדמה בשמן, אבל לא כל השמן נספג. חלק מאוד גדול מהשמן נשאר בסיום הבישול. ניתן להשתמש בשמן הזה שוב ללא כל בעיה לבישולים אחרים.
• בספרד נהוג להגיש את הטורטיה כאשר הביצים עדיין מעט "חיות", בדיוק כמו שרואים בסרטון. אם אתם מעדיפים את הביצים מבושלות יותר, פשוט תבשלו את החביתה 2-3 דקות נוספות לאחר שהפכתם אותה. 
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות