הוראות הכנה
1. במעבד מזון שמים קמח, סוכר, מלח ומעבדים במשך כמה שניות. מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ומים, מעבדים עד שנוצר בצק.
2. מרדדים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילות נצמד ומעבירים למקרר ומשך שעה.
3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לכ4 מ"מ. מעבירים לתבנית פאי בגודל 24 ס"מ. דואגים שתהיה זוית ישרה בין הבסיס לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את הבסיס ומקפיאים ל30 דקות.
4. מחממים את התנור ל180 מעלות.
5. מניחים על הקלתית נייר אפייה וממלאים במשקולות אפייה, אורז או קטניות. אופים באפייה עיוורת כ15 דקות. מסירים את המשקולות ואופים 5-10 דקות נוספות.
6. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, סוכר, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, תמצית וניל וגרידת לימון. מערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מוסיפים ביצים, כל אחת בנפרד ומערבבים לפני הוספת הביצה השניה.
7. יוצקים את תערובת המלוי עד לכ3/4 גובה. מסדרים תאנים חצויות.
8. אופים 30-35 דקות או עד שהמילוי יציב.
האימייל שלך לא יוצג באתר