הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. במעבד מזון או בשקית מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפיה בגודל 20X25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 8-10 דקות, עד להזהבה קלה. מניחים בצד בזמן שמכינים את המילוי.
3. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וסוכר ביחד עד לאיחוד. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, תמצית וניל וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, טורפים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה.
4. יוצקים את הבלילה מעל הקלתית. אופים במשך 35-40 דקות. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז מעבירים לצינון במקרר ל4 שעות לפחות.
5. מחלצים את העוגת מהתבנית, חותכים את הקצוות (אופציונלי), חותכים ל24 ריבועים. מקפיאים בזמן שמכינים את הציפוי.
6. מכינים את ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום, מוסיפים שמן קוקוס ומניחים את הקערה מעיל סיר עם מים מבעבעים (לא רותחים). ממיסים את השוקולד לחלוטין. מורידים מהאש.
7. טובלים את הגלידוניות בשוקולד המומס, אחת בכל פעם ומסדרים על גבי נייר פאייה להתייבש.
8. מעבירים להתייצבות במקרר ל30 דקות לפחות.
הערות:
• במקום שמן קוקוס ניתן להשתמש גם בשמן קנולה או כל שמן צמחי אחר.
• כאשר טובלים את הגלידוניות בשוקולד, חשוב לנער היטב על מנת שלא תהיה שכבת שוקולד עבה מדי.
• שומרים במקרר עד ל5 ימים.
האימייל שלך לא יוצג באתר