4 מתכוני טונה קלים להכנה

4 מתכוני טונה קלים להכנה

27/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
4 מתכוני טונה (עם טונה מקופסת שימורים) קלים להכנה וטעמים! המתכונים האלה מלאים בחלבון, בערכים תזונתיים טובים, הם מהירים להכנה וטעימים! בין אם אתם שומרים על תזונה בריאה או סתם מחפשים מתכון קליל, המתכונים האלה בדיוק בשבילכם!
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    כריך טונה:
    • 2 פרוסות לחם לפי בחירתכם (לחם דגנים/לחם מלא/לחם כוסמין וכו)
    • 1 פחית טונה בשמן/במים (מסוננת)
    • 1-2 כפות מיונז דל שומן
    • 1 כפית חרדל
    • בצל ירוק
    • 1/4 בצל, קצוץ
    • 1-2 עלי חסה
    • תיבול לפי הטעם

    קציצות טונה ושיבולת שועל:

    • 2 פחיות טונה (280 גרם)
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 2 ביצים
    • ½ בצל גדול
    • 2 שיני שום
    • ¼ צרור עירית (אופציונלי)
    • ¼ צרור פטרוזיליה
    • 2-3 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • צ'ילי גרוס לפי הטעם

    ספגטי ברוטב עגבניות וטונה:

    • 350 גרם ספגטי או פסטה אחרת לבחירתכם
    • 500 גרם רוטב עגבניות איכותי
    • 2 פחיות טונה מסוננות (225 גרם)
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 1 בצל בינוני
    • 3 שיני שום, כתושות
    • 60 גרם עגבניות מיובשות
    • 1/2 פלפל צ'ילי
    • 1/4 צרור פטרוזיליה

    קציצות טונה וקינואה:

    • 2 פחיות טונה (280 גרם) מסוננות
    • 1 כוס (180 גרם) קינואה, שטופה
    • 2 כוסות (480 מ"ל) מים 
    • 3 ביצים
    • 1 בצל קטן, קצוץ דק
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • 2 שיני שום כתוש
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1/2 כפית כמון
    • 1 כפית פפריקה
    • שמן לטיגון
    לרוטב יוגורטחינה:
    • 1/2 כוס (125 גרם) יוגורט
    • 1-2 כפות טחינה גולמית
    • 1 כף מיץ לימון
    • תבלינים לפי הטעם
הוראות הכנה

כריך טונה:
 
1. מערבבים בקערה את כל החומרים יחד.
 
2. מורחים את תערובת הטונה על הלחם. 

קציצות טונה ושיבולת שועל:

1. קוצצים דק את הבצל, פטרוזילה ועירית. במעבד מזון טוחנים שיבולת שועל לכדי אבקה.
 
2. בקערה גדולה שמים טונה מסוננת משמן, מוסיפים בצל קצוץ, עירית קצוצה, פטרוזילה קצוצה, מלח, צ'ילי גרוס ואת קמח שיבולת השועל. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים עד לכדי איחוד.
 
3. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. יוצרים קציצות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד או עד שמזהיב.
ספגטי ברוטב עגבניות וטונה:
1. אל סיר גדול מלא במים מסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
 
2. קוצצים דק בצל, פטרוזילה ועגבניות מיובשות. פורסים את הצ'ילי ומניחים בצד.
 
3. במחבת גדולה מחממים שמת זית על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 3-4 דקות, מוסיפים שום כתוש, צ'י'לי, עגבניות מיובשות קצוצות ומבשלים עוד כ3-4 דקות.
 
4. בנתיים מתחילים לבשל את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
 
5. מוסיפים רוטב עגבניות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מבשלים כ2 דקות ומוסיפים את הטונה המסוננת. מפרקים את הטונה לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ, תוך כדי בישול למשך כ2 דקות.
 
6. מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת, מערבבים עד לאיחוד הפסטה עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מכבים את האש ומערבבים.
 
7. מגישים חם, ניתן לגרד פרזמן מלעלה כתוספת.
קציצות טונה וקינואה:
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות. 
 
2. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים טונה מסוננת, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ותבלינים. מערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים קציצות.
 
3. אופציה 1: במחבת גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית, מטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
 
4. אופציה 2: אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
 
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות