סלמון ברוטב חמאת לימון

סלמון ברוטב חמאת לימון

30/11/2021
2.5 כוכבים (17 הצבעות)
...
מתכון לסלמון ברוטב חמאת לימון - מנה עשירה, מיוחדת וטעימה להפליא. מנת פילס סלמון ממש כמו במסעדות. זוהי מנה מושחתת ומנחמת במיוחד. דג סלמון טעים, עסיסי והרוטב חם, סמיך, לימוני וכל כך טעים! מומלץ להגיש עם ירקות ירוקים או סלט ויש לכם ארוחת ערב מושלמת!
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אירופאי
מצרכים
    • 2-4 חתיכות של פילה סלמון (כ180 גרם לחתיכה)
    • 75 גרם חמאה
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
    • גרידה מלימון אחד
    • 2/3 כוס (160מ"ל) יין לבן – ניתן להחליף בציר ירקות
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. מסירים את העור מפילה הסלמון. מתבלים במעט פלפל ומלח. מניחים בצד.
 
2. במחבת בגודל בינוני ממיסים 60 גרם חמאה (15 גרם משאירים לאחר כך) על גבי להבה בינונית. מוסיפים את הסלמון ומטגנים כ3-4 דקות מכל צד. עד להזהבה.
 
3. יוצקים אל המחבת יין לבן, מיץ לימון ושמנת. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים. מבשלים את הסלמון במשך 3 דקות ומוציאים מהמחבת.
 
4. מוסיפים אל הרוטב 15 גרם חמאה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומבשלים, תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך מעט.
 
5. מגישים את הסלמון ויוצים את הרוטב מעליו.
 
הערות:
• בוידאו ניתן לראות שאני מבשל רק 2 חתיכות סלמון, אבל המתכון הוא ל4 חתיכות. ניתן לבשל בפעם אחת 4 חתיכות במחבת גדולה או פעמיים במחבת בינונית.
• מגישים את הרוטב חם.
• את היין ניתן להחליץ בציר ירקות אך אני ממליץ לא לוותר על היין.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות