טירמיסו לימון

טירמיסו לימון

17/5/2023
2.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לטירמיסו לימון – כולם מכירים את הטירמיסו האיטלקי הקלאסי. אבל האם אי פעם ניסיתם טירמיסו בטעם לימון? הקינוח הזה הוא כל כך עדין, אוורירי ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו. מושלם לאירועים חגיגיים, ימי הולדת ועוד.
רמת קושי
קל
מנות
16
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    עבור הקרם:

    • 3-4 כפות מיץ לימון
    • 4 חלמונים
    • 1/2 כוס + 2 כפות 125 גרם סוכר
    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 400 גרם גבינת מסקרפונה
    • גרידת לימון מ-2 לימונים
    • 1 כפית מחית וניל

     לבישקוטים:

    • בישקוטים
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) לימונצ'לו (אופציונלי)
הוראות הכנה
  1. מכינים את הקרם: מניחים חלמונים וסוכר בקערה גדולה חסינת חום ומניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). וודאו שתחתית הקערה לא נוגעת במים. מתחילים להקציף ללא הפסקה, עד שהסוכר נמס והקרם מסמיך. הטמפרטורה של תערובת החלמונים צריכה להגיע ל-68-70ºC. שלב זה הוא אופציונלי (קרא הערות). מסירים את הקערה מהאש ומצננים.
  2. כשהתערובת מעט מתקררת מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מחית וניל ומערבבים עד לאיחוד וקבלת מרקם חלק.
  3. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה קרה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת המסקרפונה. לאחר מכן מקפלים את יתרת הקצפת. מניחים בצד.
  4. מכינים את סירופ הלימון: בקערה מערבבים מיץ לימון, מים, לימונצ'לו ומניחים בצד. הערה: אם אתם מעדיפים לא להשתמש בלימונצ'לו פשוט השתמשו במים+מיץ לימון.
  5. הרכבה: טובלים כל בישקוט בתערובת הלימון למשך 1-2 שניות. מסדרים בתחתית כלי את הבישקוטים המושרים. במידת הצורך, שברו כמה בישקוטים כדי להכניס אותן לתבנית. מורחים מחצית מהקרם על גבי הבישקוטים המושרים. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של בישקוטים ומורחים מעל את יתרת הקרם.
  6. מכסים ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות או למשל הלילה.
  7. לפני ההגשה מגרדים מעט גרידת לימון על הטירמיסו ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות