טארט לימון

טארט לימון

12/12/2021
3 כוכבים (77 הצבעות)
...
מתכון לטארט לימון - קינוח צרפתי קלאסי. קלתית פריכה ועשירה בתחתית ובפנים קרם לימון חמוץ-מתוק בטעם משגע. קינוח מושלם לחובבי הלימון. מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    לקלתית:
    • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
    • 3 כפות סוכר
    • 115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 ביצה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    למילוי:
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 2 ביצים
    • 3 חלמונים
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
    • גרידה משני לימונים

הוראות הכנה
1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון שמים קמח, סוכר ומלח. מעבדים למשך מספר שניות עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית. כאשר נוצרים פירורים מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מעבדים עד שנוצר בצק. לא לעבד יותר מדי. ברגע שנוצר בצק מיד מספיקים לעבד.
 
2. משטחים את הבצק לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים עד לקוטר של כ28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ. לוחצים את הקצוות וחותכים את הבצק העודף. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
 
3. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה גדולה טורפים ביצים חלמונים וסוכר. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבביםעד לאיחוד. מניחים בצד.
 
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
5. אפיה עיוורת: מניחים נייר אפיה על גבי הקלתית וממלאים במשוקולות אפיה, אורז או קטניות. אופים במשך 15 דקות. מסירים את המשוקולות יחד עם נייר האפיה ואופים במשך 10-15 דקות עד להזהבה קלה של הקלתית. 
 
6. מנמיכים את החום ל150 מעלות.
 
7. בזמן שהקלתית עדיין בתוך התנור ממלאים במילוי הלימון. אופים במשך 17-20 דקות או עד שבמילוי מתייצב.
 
8. נותנים לטארט להתקרר לטמפרטורת החדר ואז מעבירים לצינון במקרר לשעתיים לפחות.
תגובות (2)
  • ח
    חנה
    15/3/2022

    היי, כמה זמן מראש אפשר להכין? האם אפשר להוסיף מרנג?

    הגב
  • ל
    ליאת
    12/1/2024

    הכנתי היום ויצא מושלם! כולם התלהבו וקיבלתי המון מחמאות! תודה רבה (:

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות