מאפה משמש צרפתי קל להכנה

מאפה משמש צרפתי קל להכנה

7/10/2022
5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון למאפה משמש מבצק עלים. אם אתם מחפשים מתכון מיוחד עם משמשים משומרים או טריים, זה בדיוק מה שאתם צריכים. מאפה מבצק עלים במילוי גבינתי מתקתק עם משמשים. קינוח צרפתי יפה, מרשים וטעים. מושלם להגשה ליד כוס תה או קפה.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    למילוי:

    • 300 גרם גבינת ריקוטה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כפית מחית וניל
    • גרידת תפוז
    • גרידת לימון
    • 2 כפות שקדים טחונים

    לבצק:

    • 1 חבילה בצק עלים
    • משמשים משומרים
    • 1 ביצה, טרופה
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, סוכר, שקדים טחונים, מחית וניל, גרידת תפוז וגרידת לימון. מניחים בצד.
  3. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 12-13 ס"מ.
  4. מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח מקומח ומסובבים אותו לצורת יהלום שמופנה אלינו, מורחים בעדינות 2 כפות מהמלית במרכז ומשאירים רווח של 1 ס"מ מסביב. מניחים 2 משמשים חצויים, כשהצד החתוך כלפי מטה בשולי המילוי.
  5. מברישים את השוליים בביצה טרופה. מקפלים את הבצק על המשמשים כמו שניתן לראות בסרטון.
  6. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הבצק בביצה טרופה.
  7. בשלב זה ניתן לקרר את המאפים עד שהם מוכנים לאפייה, עד יום אחד.
  8. אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה.
  9. מניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות