עוגת גבינה שמנת חמוצה

עוגת גבינה שמנת חמוצה

11/4/2024
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה שמנת חמוצה – עוגת גבינה מיוחדת ושונה מרוב עוגות הגבינה שאתם מכירים. המילוי של העוגה עשוי מגבינת שמנת בלבד כך שהעוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד אוורירית!
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקלתית:

    • 200 גרם ביסקוויטים
    • 100 גרם חמאה מומסת

    למילוי:

    • 4 כוסות (900 גרם) שמנת חמוצה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 4 ביצים גדולות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות קורנפלור
    • גרידת לימון

    לתוספת:

    • ריבה/פירות
הוראות הכנה
  1. מכינים את הקלתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים עוגיות לכדי פירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. משטחים כל גבי תחתית של תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות. מניחים בצד בזמן הכנת המילוי.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את המילוי: בתוך קערה גדולה מניחים מסננת, אל תוך המסננת מעבירים את כל השמנת החמוצה ומסננים את הנוזלים ככל הניתן.
  5. בקערה גדולה מערבבים סוכר ושמנת חמוצה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים עד להקצפה עד לאיחוד. מוסיפים תמצית וניל, עמילן תירס, גרידת לימון וטורפים עד לאיחוד.
  6. אופים את עוגת הגבינה: מניחים את התבנית על פיסת נייר כסף גדולה, ומקפלים את נייר הכסף כלפי מעלה לדפנות התבנית. יוצקים את המלית על גבי הקלתית, מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית צלייה גדולה. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים מספיק כדי להגיע עד מחצית דפנות התבנית הקפיצית. או: מניחים את התבנית הקפיצית במדף האמצעי של התנור ובחלק התחתון מניחים צלחת עם מים רותחים ליצירת אדים..
  7. אופים במשך 45-50 דקות או עד שקצוות העוגה מתייצבות אך המרכז רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שעה נוספת בתנור. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר למשך שעה אחת, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות או לילה.
  8. מגישים עם ריבה או פירות טריים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות