הוראות הכנה
קונכיות פסטב במילוי ריקוטה ותרד:
1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
2. בנתיים: מחממים 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 4-5 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את עליי התרד, מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהתרד מאבד מנפחו, כ5-6 דקות. מסננים את נוזלים מהתערובת. מעבירים את התערבות לקרש קוצצים, מעבירים עקרה גדולה.
3. מוסיפים לקערה גבינת ריקוטה, פרזמן, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
4. כאשר המים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים.
5. מחממים תנור ל180 מעלות.
6. יוצקים 1/2 כוס מרוטב העגבניות על גבי תחתית תבנית האפייה. ממלאים כל קונכיית פסטה בתערובת המילוי ומסדרים בשכבה אחת את כל הקונכיות על גבי רוטה העגבניות. אל כל קונכיה ממולאת מכניסים כדורי בייב מוצרלה. יוצקים את יתרת הרוטב מעל הפסטה. מפזרים גבינה מגורת ומכסים ברדיד אלומיניום.
7. אופים במשך 20 דקות, מסירים את הרדיד ואופים כ10-15 דקות נוספות, עד שהגבינה זהובה.
פשטידת כרוב:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה 24 ס"מ בנייר אפיה ומניחים בצד.
2. קוצים דק את הכרוב, מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
3. במחבת על גבי חום בינוני, מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ4-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ2 דקות. מוסיפים אל הכרוב, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
4. בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם יוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ואת כל התבלינים. מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את תערובת הכרוב ומערבבים עד לאיחוד.
5. מעבירים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 35-40 דקות.נותנים להתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.
6. ניתן להגיש חם או קר.
בורקס קארי וירקות:
1. במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על גבי להבה בינונית עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר וסלרי. מטגנים במשך כ2 דקות. מוסיפים את התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ2 דקות.
2. מוסיפים את הגזרים והאפונה ומבשלים עד שהגזרים מתרככים. מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המים/ציר ומבשלים במשך כ3-4 דקות. מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה, בצל ירוק ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט.
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
4. על גבי משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ופותחים את בצק העלים. חותכים את הבצק לקוביות של כ12 ס"מ. ממלאים כל ריבוע ב1-2 כפות מתערבות המילוי. מקפלים ואוטמים בעזרת מזלג.
5. מסדרים את הבורקסים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה.
6. נותנים להתקרר כ10-15 דקות לפני ההגשה.
כדורי ברוקולי וגבינה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים וקוצצים דק. מעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים את גבינת הצ'דר, פירורי לחם, מלח, פלפל, אורגנו, ביצים טרופות, בצל קצוץ, שום כתוש, פטרוזיליה ושמן זית. מערבבים היטב עד לאיחוד.
4. מהתערובת יוצרים כדורים קטנים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים20-25 דקות או עד להזהבה.
הערות:
• במקום גבינת צ'דר ניתן להשתמש בכל גבינה אחרת שאתם אוהבים כגון: מוצרלה, גרוייר, גבינה צהובה וכו'.
האימייל שלך לא יוצג באתר