הוראות הכנה
עוגת כוורת:
1. מחממים תנור ל170 מעלות. מרססים את התבנית בשמן ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבלים ביצים וסוכר, עד לאיחוד.
3. מוסיפים שמן, דבש, מלח, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים תה ומערבלים עד לאיחוד.
לתה: לכוס מים חמים (240 מ"ל) מוסיפים שקית תה אחת ומניחים לשבת במשך 10 דקות.
4. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומערבבים רק עד להטמעה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית.
6. אופים במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
7. מניחים להתקרר מעט, ואז משחררים מהתבנית.
8. בינתיים מכינים את הסירופ: בקערה קטנה מערבבים מים חמים ודבש.
9. כשהעוגה מוכנה, יוצקים את הסירופ מעל.
10. מניחים להתקרר לפני ההגשה.
הערות:
מדוביק – עוגת דבש:
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק.
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונותנים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
6. מכינים את הקרם: בבקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה עד לקבלת קרם חלק.
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים.
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
עוגת גבינה ריקוטה ודבש:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. במעבד מזון או בשקית "זיפלוק" מרסקים את העוגיות לכדי פירורים, מוסיפים שקדים טחונים, חמאה ומערבבים/מעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תבנית בקוטר 23-24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות, מניחים בצד בזמן שמכינים את המילוי.
3. בקערה גדולה מניחים ריקוטה ודבש, מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה, גרידת לימון, מיץ לימון, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבבים עד לאיחוד לפני הוספת הביצה הבאה.
4. אוטמים את תחתית התבנית בנייר אלומיניום כך שמים לא יוכלו לחדור פנימה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ועמוקה מספיק. יוצקים את המילוי אל תוך תבנית העוגה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות. יוצקים מים חמים אל תוך התבנית העמוקה שמסביב לתבנית העוגה (בזהירות כך שמים לא יפגעו בעוגה).
5. סוגרים את התנור ואופים במשך 50-60 דקות, עד שקצוות העוגה מתייצבות אך מרכז העוגה עדיין רוטט מעט. מכבים את התנור ומשיאירים את העודה בפנים למשך שעה.
6. מוציאים את העוגה מהתנור, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
האימייל שלך לא יוצג באתר