הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: למעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה קרה ומלח. מעבדים לתערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים קרים עד שמחתיל להיווצר בצק. חשוב לא לעבד יותר מדי.
2. מעבירים את הבצק למשטח נקי, משטחים לצורת דיסקטית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לכ30 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר, על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ וכך שקוטרו יהיה גדול מזה של התבנית. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ, לוחצים בקצוות, דוקרים במזלג. מקפיאים למשך כחצי שעה.
4. בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ופורסים את הפטריות. בחמבת בגודל בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כ5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך כ10 דקות, עד שהפטריות רכות ומבושלות. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן. מורידים מהאש.
5. בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ואורגנו. מניחים בצד.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. אפייה עיוורת: על גבי הקלתית הקפואה מניחים נייר אפייה. ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות. אופים בצורה זו במשך כ15 דקות. מסירים את משוקולת האפייה והנייר ואופים עוד כ10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
8. מפזרים על גבי הקלתית את תערובת הפטריות, אחר כך מפזרים את גבינת הגרויר ולבסוף יוצקים את תעברובת השמנת ובהביצים.
9. אופים במשך כ30 דקות או עד שהקיש מזהיב ומתייצב.
10. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
הכנתי את המתכון , אין סוף מחמאות על כמה הבצק טוב והמילוי טעים ,יש לציין שהשתמשתי בגבינה צהובה ולא בגרויר ,ועדיין יצא ממש טוב ומושלם, תודה לך!! המתכונים שלך ברמת על ,ואתה מציגג אותם ככ יפה !
הגבאיזה כיף לשמוע, תודה רבה! :)
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר