הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 20 ס"מ ומניחים בצד.
2. אל קערה גדולה מנפים קמח, קקאו, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים סוכר ומערבבים.
3. מוסיפים מים, חומץ, תמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים במשך 30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
5. נותנים לעוגה להתקרר במשך 10 דקות בתוך התבנית, אחר כך מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
6. בנתיים מכינים את הגנאש: בקערה מערבבים סירופ מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל. מוסיפים קקאו ומערבבים.
7. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומורחים בצורה אחידה מלמעלה ומהצדדים. מעבירים למקרר להתייצבות למשך שעה אחת לפחות.
הערות:
• הגנאש הוא אופציונלי בלבד. ניתן להגיש את העוגה ללא גנאש וללא ציפוי.
• האם ניתן להשתמש בדבש במקום סירופ? לא הייתי ממליץ להשתמש בדבש בגלל המרקם הדביק שעלול להתקבל. רצוי להשתמש בסירופ מייפל/סירופ אגבה או ממתיק אחר שהוא יותר נוזלי.
• ניתן להחליף את המים בקפה ולקבל עוגת שוקולד בעלת טעמים חזקים יותר.
• על מנת להכין את העוגה בתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.4
האימייל שלך לא יוצג באתר