הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות. מרפדים תבנית 22X12 ס"מ בתנייר פאיה ומשמנים בחמאה או שמן. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מניחים בצד.
3. קוצצים את השוקולד לחתיכותת קטנות ומעבירים לקערה חסינת חום. מוסיפים חמאה ומניחים מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי). מערבבים עד להכל נמס לחלוטין.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את שני סוגי הסוכר, שמן ומערבבים עד לאיחוד. נותנים להתקרר במשך 15 דקות. מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד.
5. מנפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
6. מוסיפים את הקפה הרותח ומערבבים עד לקבלת תעורבת חלקה ואחידה.
7. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים במשך 50-55 דקות. עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מחלצים את העוגה מהתבנית ונותנים להתקרר על גבי רשת צינון.
8. בנתיים מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מביאים את השמת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, נותנים לעמוד במשך כ2 דקות, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
9. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומורחים בצורה אחידה. מגרדים שוקולד על גבי הגנאש ונותנים להתייצב לפני ההגשה.
הערות:
• הקפה עוזר לחזק את טעמי השולקד בעוגה והוא לא מורגש במיוחד. ניתן פשוט להשתמש במים רותחים למי שרוצה לוותר.
• ניתן לשמור את העוגה בקופסה סגורה במקרר במשך 6-7 ימים.
האימייל שלך לא יוצג באתר