הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים 3 תבניות 20 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
2. מניחים את אגוזי הלוז במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים.
3. אל קערה מפנים קמח, קקאו, אבקת אפייב ומלח. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
4. בקערה גדולה טורפים את הביצים במהירות גבוהה, בהדרגה מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שהתערובת משלשת את נפחה. כ10-15 דקות.
5. בעדינות מקפלים פניה את תערובת הקמח (ב3 חלקים).
6. מחלקים את הבלילה בין שלושת התבניות. אופים במשך 40 דקות או עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והקיסם יוצא יבש.
7. נותנים לעוגות להתקרר כ10 דקות בתוך התבנית. מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא.
8. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה חסינת חום ממיסים את השוקולד. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר. מוסיפים חמאה רכה ונוטלה. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית. מעבירים כ4-5 כפות אל שק זילוף ושומרים לשלב מאוחר יותר.
9. הרכבה: מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה, מורחים בנדיבות בסירופ (יש לקרוא הערות), לאחר מכן מורחים שכבת קרם, מפזרים 20 גרם וופלים מרוסקים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (סה"כ שלוש שכבות) כאשר כל שכבת עוגה צריכה להיספג בסירופ.
10. לבסוף מורחים את קרם על גבי השכבה העליונה של העוגה ובצדדים. מקשטים את העוגה באגוזי לוז קצוצים. מזלפים מעל העוגה קרם בצורה הרצויה. על גבי כל קרם שזילפנו נשים כדור פררו רושה.
11. מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.
הערות:
• בסרטון שכחתי להראות, אבל יש למרוח כל שכבת עוגה בסירופ פשוט או בריבה+מים לפני שמורחים את שכבת הקרם. אחרת שכבות העוגה יוצאת מעט יבשות.
• מתכון לסירופ פשוט: בסיר קטן מערבבים 1/2 כוס סוכר ו1/2 כוס מים. מבשלים עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים כ2 דקות נוספות. נותנים להתקרר.
• ניתן להכין את העוגה עם שתי שכבות בלבד עם אותם הכמויות. כך שכל שכבת עוגה תצא עבה יותר.
• ממליץ לקצוץ את אגוזי הלוז דק יותר ממה שאני קצצתי בסרטון. כך העוגה תקבל מראה אסטתי יותר.
הקרם יצא ממש נוזלי ושמתי אותו בהקפאה כדי שיקבל מרקם יותר חמאתי. זה בסדר?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר