הוראות הכנה
1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים תבנית עוגה בגודל 24 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים את התבנית. מפזרים מעט אבקת קקאו. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבלים ביצים, סוכר ומלח. מערבלים במשך 6-7 דקות עד להכפלת הנפח.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד. מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות.
5. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מחממים מים וסוכר. מבשלים 2-3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.
7. הכנת המלית: מסננים את הדובדבנים ומניחים בצד. יוצקים את מיץ הדובדבנים לסיר, מוסיפים ליקר (אופציונלי), סוכר, קורנפלור ומערבבים היטב. מביאים את התערובת לרתיחה, תוך כדי ערבוב, ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהנוזל מצטמצם ומתקבלת תערובת סמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים. מניחים בצד להתקרר.
8. הככנת הקרם: בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג וניל (אופציונלי) עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
9. הרכבה: חותכים את העוגה בצורה אופקית ל -3 שכבות אחידות. מניחים את שכבת העוגה התחתונה על מעמד או צלחת עוגה ומברישים בסירופ קלות. מזלפים קרם סביב שולי העוגה. ואז מניחים מחצית מתערובת הדובדבן באמצע העוגה. מכסים את תערובת הדובדבן בקרם ומשטחים את החלק העליון. מניחים שכבה שנייה של עוגת שוקולד וחוזרים על התהליך פעם נוספת.
10. מברישים את החלק העליון של העוגה בסירופ ומכסים את החלק העליון ואת דפנות העוגה בקרם שנותר. מצננים את העוגה במקרר למשך 4 שעות לפחות.
11. לקישוט: לפני הגשת העוגה מקציפים 1/2 כוס שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר ואינסטנט פודינג (אופציונלי) עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף. מזלפים מעט קצפת על גבי העוגה, מניחים את דובדבנים על הקצפת. מקשטים את דפנות העוגה עם שבבי שוקולד.
הכנתי את העוגה, יצאה מאוד טעים. יש אפשרות להפחית מהביצים?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר