מתכון לעוגת היער השחור

מתכון לעוגת היער השחור

23/1/2022
3.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לעוגת היער השחור – 3 שכבות של שוקולד- בינהן מילוי דובדבנים וקצפת. כל העוגה בכוסה בקצפת, שבבי שוקולד ודובדבנים לקישוט. אם אתם אוהבים את השילוב של שוקולד, דובדבנים וקצפת אתם חייבים לנסות את העוגה הגרמנית הקלאסית הזו.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
גרמני
מצרכים

    לעוגה:
    • 6 ביצים
    • 1 כוס סוכר (200 גרם)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כוס קמח (140 גרם)
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם) 
    • 1/4 כוס חמאה מומסת (60 גרם)
    • 1/2 כפית מלח
     
    לסירופ:
    • 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
    • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) קירש או ליקר דובדבן (אופציונלי)

    למילוי דובדבן:
    • 1 צנצנת דובדבנים בסירופ (680 גרם)
    • מיץ דובדבנים מהצנצנת/פחית
    • 40 גרם קורנפלור 
    • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) קירש או ליקר דובדבן (אופציונלי)
     
    לקרם:
    • 1/2 2 כוסות שמנת מתוקה, קרה (600 מ"ל)
    • 1/2 כוס אבקת סוכר (65 גרם)
    • 3-4 כפות אינסטנט פודינג (אופציונלי)
     
    לקישוט:
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה, קרה (120 מ"ל)
    • 2-3 כפות אינסטנט פודינג (אופציונלי)
    • 2 כפות אבקת סוכר
    • דובדבני מסוכרים/דובדבנים טריים
    • שבבי שוקולד מריר

הוראות הכנה

1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים תבנית עוגה בגודל 24 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים את התבנית. מפזרים מעט אבקת קקאו. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה, מערבלים ביצים, סוכר ומלח. מערבלים במשך 6-7 דקות עד להכפלת הנפח.
 
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה.
 
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד. מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות.
 
5. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.
 
6. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מחממים מים וסוכר. מבשלים 2-3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים את הליקר. מניחים בצד.
 
7. הכנת המלית: מסננים את הדובדבנים ומניחים בצד. יוצקים את מיץ הדובדבנים לסיר, מוסיפים ליקר (אופציונלי), סוכר, קורנפלור ומערבבים היטב. מביאים את התערובת לרתיחה, תוך כדי ערבוב, ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהנוזל מצטמצם ומתקבלת תערובת סמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים. מניחים בצד להתקרר.
 
8. הככנת הקרם: בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג וניל (אופציונלי) עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
 
9. הרכבה: חותכים את העוגה בצורה אופקית ל -3 שכבות אחידות. מניחים את שכבת העוגה התחתונה על מעמד או צלחת עוגה ומברישים בסירופ קלות. מזלפים קרם סביב שולי העוגה. ואז מניחים מחצית מתערובת הדובדבן באמצע העוגה. מכסים את תערובת הדובדבן בקרם ומשטחים את החלק העליון. מניחים שכבה שנייה של עוגת שוקולד וחוזרים על התהליך פעם נוספת.
 
10. מברישים את החלק העליון של העוגה בסירופ ומכסים את החלק העליון ואת דפנות העוגה בקרם שנותר. מצננים את העוגה במקרר למשך 4 שעות לפחות.
 
11. לקישוט: לפני הגשת העוגה מקציפים 1/2 כוס שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר ואינסטנט פודינג (אופציונלי) עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף. מזלפים מעט קצפת על גבי העוגה, מניחים את דובדבנים על הקצפת. מקשטים את דפנות העוגה עם שבבי שוקולד.

תגובות (1)
  • י
    יעל
    8/6/2022

    הכנתי את העוגה, יצאה מאוד טעים. יש אפשרות להפחית מהביצים?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות