מאפה בטטות ופרמזן | מגדל פרוסות בטטה ופרמזן

מאפה בטטות ופרמזן | מגדל פרוסות בטטה ופרמזן

29/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון למאפה בטטות ופרמזן - שכבות דקות של בטטות מתובלות בתבלינים וגבינת פרמזן. מתכון קליל וטעים במיוחד שכל אחד יכול להכין בבית.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 5 בטטות בגודל בינוני-גדול
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 כפות חמאה מומסת
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית אורגנו
    • 1 כפית אבקת שום
    • עלים מ2-3 ענפים טימין
     
    להגשה:
    • פטרויליה קצוצה
    • פרמזן מגורד

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומניחים בצד.
 
2. מקפלים את הבטטות, בעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן.
 
3. מעבירים את הבטטות לקערה גדולה, מוסיפים את כל התבלינים, שמן זית וחמאה. מערבבים היטב, עד שכל הבטטות מכוסות היטב ובאופן שווה.
 
4. מסדרים את פרוסות הבטטות בשקעים של תבנית המאפינס.
 
5. אופים במשך כ40 דקות, עד שהבטטות משחימות קלות.
 
6. מחלצים מהתבנית, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגרדים גבינת פרמזן.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות