פשטידת טונה וקינואה בריאה

פשטידת טונה וקינואה בריאה

23/12/2021
2 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפשטידת טונה וקינואה בריאה וקלה להכנה. מתכון צמחוני, עתיר בחלבון ובערכים תזונתיים טובים. מנה שמתאימה להורדה במשל, לדיאטה, ולכל מי שאוכל בריא.
מנות
5
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 1 פחית טונה, מסוננת (140 גרם)
    • 2/3 כוס (190 גרם) יוגורט יווני או גבינה לבנה
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) ציר ירקות או מים
    • 1/2 כוס (90 גרם) קינואה, שטופה
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 1/2 בצל סגול, קצוץ
    • 1/3 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1/4 כפית כמון
    • 1 כפית אורגנו
    • 2 שיני שום כתוש
    • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
הוראות הכנה
1. שוטפים את הקינואה תחת מים קרים, עד שהמים יוצאים שקופים. מניחים את הקינוחה בסיר קטן-בינוני. מוסיפים מים ומלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מורידים מהאש, מניחים בצד עם המכסה סגור, במשך 5 דקות. 
 
2. מחממים תנור ל175 מעלות.
 
3. בקערה גדולה מערבבים קינואה, טונה, בצל סגול קצוץ, ברוקולי, יוגורט/גבינה לבנה, ציר ירקות ותבלינים.
 
4. מעבירים לתבנית בגודל בינוים. מפזרים מוצרלה מגורדת.
 
5. אופים במשך 25 דקות, עד הגבינה נמסה ומזהיבה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות