סלט פאטוש

סלט פאטוש

14/7/2022
3 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לסלט פאטוש קלאסי שאתם חייבים להכיר. אם מעולם לא טעמתם סלט פטוש, זה הזמן להכיר. סלט לבנוני אסלי עם מלא ירקות, עשבי תיבול וקראנץ' מטורף שמקורו בפיתות מטוגנות. הסלט הזה מלא בטעמים כיפיים ורעננים, סלט שמאתים לכל אירוע, לשבת, לחגים ועוד. מתכון חובה בכל בית.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    לסלט:

    • חסה, קצוצה
    • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
    • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
    • 2 צנוניות, פרוסות
    • 1 פלפל ירוק
    • 4  גבעולי בצל ירוק קצוץ
    • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
    • 2 כפות נענע, קצוצה
    • 2 פיתות
    • זעתר
    • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת (אופציונלי)

    עבור הרוטב:

    • 2 כפות מיץ לימון
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כפית סומאק
    • 1 כף רכז רימונים או חומץ בלסמי
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה

  1. הכנת פיתה צ'יפס: חוצים את הפיתה לשני עיגולם וחותכים כל חצי לריבועים בגודל ביס.
  2. במחבת גדולה מחממים 3-4 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את חתיכות הפיתה ומטגנים עד לפריכות והזהבה. מסננים החוצה מהמחבת ומניחים בצד. לפני ההגשה מפזרים זעתר מעל החתיכות ומערבבים.
  3. קוצצים את הירקות: קוצצים את החסה, חותכים לקוביות את המלפפונים, העגבנייה והפלפל, פורסים את הצנון, קוצצים בצל ירוק, פטרוזיליה ונענע. מניחים את כל הירקות ועשבי התיבול בקערה גדולה.
  4. הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים מיץ לימון, שמן זית, רכז רימונים, סומאק, מלח ופלפל.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מוסיפים את חתיכות הפיתה המטוגנות לסלט ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות