מק אנד צ'יז – מתכון לפסטה מוקרמת עשירה בטירוף
28/11/2021
4 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון למאק אנד צ'יז (פסטה מוקרמת) - מקרוני בגבינה היא מנה אמריקאית קלאסית של פסטה ברוטב מוקרם של חלב וגבינות. במתכון הנ"ל השתמשתי בשלוש סוגי גבינות: צ'דר, מוצרלה וגרויר. מנה מושחתת, עשירה וטעימה במיוחד.
מצרכים
- 400 גרם פסטה מסוג מקרוני
- 115 גרם גבינת צ'דר
- 85 גרם גבינת גרויר
- 85 גרם גבינת מוצרלה
- 30 גרם קמח
- 60 גרם חמאה
- 1 ליטר חלב (3%)
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים את שלושת סוגי הגבינות ומניחים בצד.
3. ממלאים סיג גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה (1-2 דקות פחות ממה שרשום על גבי האריזה).
4. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: בסיר גדול ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים במשל כ2 דקת על גבי להבה בינונית-נמוכה. בהדרגה מוסיפים חלב ומערבבים. מבשלים במשך 5-6 דקות עד שמקבלים תערובת חלקה ומעט סמיכה.
5. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה 3/4 מתערובת הגבינות. לאחר כל הודספה מערבבים עד שהגבינות נמסות. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומערבבים. אם רוצים להוסיף תוספות כלשהן זה המן המתאים לכך.
6. מסננים את הפסטה כשאר היא מוכנה ומוסיפים אל הרוטב. מערבבים היטב ומעבירים לכלי אפייה עגול בקוטר 30 ס"מ. מפזרים מלמעלה את תערבות הגבינות שנשארה.
7. אופים במשך 20-25 דקות או עד שמזהב ומבעבע.
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הגבינת גרוייר? תודה!
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר