קונפי שום – 2 מתכונים קלים

קונפי שום – 2 מתכונים קלים

30/8/2022
4 כוכבים (7 הצבעות)
...
מתכון לשום קונפי ביתי קל להכנה. אם אי פעם יצא לכם לנסות שום קונפי, אתם בטח יודעים כמה זה טעים וממכר. בעזרת שני הדרכים הללו, תלמדו להכין שום קונפי בבית בקלי קלות. מה אפשר לעשות עם קונפי שום אתם שואלים? ניתן להוסיף לתבשילים, לפסטות, לסנדוו'יצים, סלטים ועוד.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
שעה
מטבח
צרפתי
מצרכים
    • 8 ראשי שום
    • שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • שבבי צ'ילי אדום לפי הטעם
    • טימין לפי הטעם
    • תבלינים לבחירה: שבבי פלפל אדום/אורגנו/רוזמרין/טימין/מרווה.
הוראות הכנה
  1. מקלפים את השום: זה החלק הכי קשה במתכון; מקלפים את השום אחד אחד או מניחים את שיני השום בקערה/מכל גדול ומנערים במרץ במשך 1-2 דקות. חלק מהקליפות יתקלפו וחלק לא. מה שלא התקלף מסירים בידיים.
  2. 2 דרכים להכין שום קונפי: באפייה או בבישול. בחרו את השיטה המועדפת עליכם ופעלו לפי ההוראות.
  3. קונפי שום על הכיריים: מניחים שיני שום קלופות בסיר קטן-בינוני. מכסים בשמן זית. מבשלים על האש הנמוכה ביותר במשך 30-45 דקות או עד לריכוך וקבלת צבע חום זהוב בהיר. אין להרתיח בשום שלב. ב-5 הדקות האחרונות של הבישול, הוסיפו את התבלינים האהובים עליכם. אני בחרתי בשבבי צ'ילי אדום וטימין. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
  4. קונפי שום בתנור: מניחים שיני שום קלופות בכלי חסין חום. מכסים בשמן זית, מוסיפים את התבלינים האהובים עליכם. אופים ב-110 מעלות במשך כשעה וחצי או עד לריכוך וקבלת צבע חום זהוב בהיר. מעבירים ושומרים במקרר.
  5. הצעות הגשה: מורחים גבינת כמהין על לחם קלוי, מורחים 3 שיני שום ומתבלים בתבלינים.

הערות:

  • אין להרתיח את השמן, אחרת השום ישרף. חשוב לשמור על להבה נמוכה ככל הניתן.
  • ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, מרווה ועוד.
  • אל תזרקו את השמן, השמן יכול לשמש לבישול.
תגובות (1)
  • ס
    סילביו
    22/5/2023

    שלום רב, האם במהלך ההכנה רצוי לכסות את הסיר או להשאירו פתוח? תודה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות