תפוחי אדמה אפויים עם שום

תפוחי אדמה אפויים עם שום

29/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם שום. מתכון קליל שכל אחד יכול להכין ודורש רק 10 דקות עבודה. מתאים כמנת צד לכל ארוחה.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 1 קילו תפוחי אדמה (רצוי להשתמש בתפוחי אדמה קטנים-בינוניים)
    • 5-6 שיני שום, קצוץ דק
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
    • 2 כפיות טימין
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • פטרוזיליה קצוצה להגשה (אופציונלי)

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל210 מעלות.
 
2. בסיר קטן מחממים שמן זית, שום קצוץ וטימין. מטגנים על גבי להבה נמוכה במשך כ3-4 דקות, עד להזהבה (בזהירות, לא לשרוף את השום). מסננים את השמן את קערה גדולה ושומרים את השום לאחר כך.
 
3. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בקערה עם השמן, מתבלים בפלפל. מערבבים היטב.
 
4. מסדרים את תפוחי האדמה על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה.
 
5. אופים במשך 15-20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה ואופים עוד כ15-20 דקות, עד להשחמה. מערבבים עם השום המטוגן. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות