תפוחי אדמה אפויים - 4 מתכונים קלים

תפוחי אדמה אפויים - 4 מתכונים קלים

1/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
4 מתכונים קלים לתפוחי אדמה אפויים בתנור. אם נמאס לאכול תפוחי אדמה אפויים בדרך אחת רגילה, עכשיו תוכלו לגוון לנסות מתכונים שונים לתפוחי אדמה אפויים בתנור. בין אם תבחרו בתפוחי אדמה מעוכים, מניפת תפוחי אדמה או תפוחי אדמה אפויים עם שום, אתם תאהבו את מנות תפוחי האדמה הללו.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 4-6 תפוחי אדמה
    • 4 שיני שום
    • 50 גרם חמאה
    • 3 כפות שמן זית
    • 2-3 ענפי קורנית (טימין)
    • מלח
    • פלפל
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל200 עלות. שוטפים היטב ומייבשים את תפוחי האדמה.
 
2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, משאירים כחצי ס"מ לא חתוך בתחתית תפוח האדמה. 
 
3. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפיה.
 
4. מכינים את תערובת שמן זית-חמאה: סיר קטן מניחים חמאה, שמן זית, 4 שינים שום מרוסקים וקורנית. מחממים על גבי להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה לחלוטין ואז מבשלים עוד כ3-4 דקות. עד שהשום מזהיב מעט ומשחרר את טעמו. מסננים ומשאירים רק את הנוזלים.
 
5. מורחים את תפוחי האדמה בחצי מתערובת השמן. מפזרים בנדיבות מלח ופלפל.
 
6.אופים את תפוחי האדמה 30 דקות. לאחר 30 דרות מוצאים מהתנור ומפזרים בעלי קורנית (אופציונלי) ומורחים בתערובת השמן שנשארה. אופים 30-35 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה אפויים, זהובים וקריספיים.
 
הערות:
* על מנת להפוף את המנה לפרווה ניתן להחליף את החמאה בשמן זית.
* את הטימין ניתן להחליף בעשב תיבול אחר.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות