עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא אפיה

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא אפיה

27/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא אפיה. מתכון קל להכנה, טעים ומושלם למי שאוהב קינוחים בשילוב שיבולת שועל.
רמת קושי
קל
מנות
24
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    • 115 גרם חמאה
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 1/4 כוס (30 גרם) קקאו
    • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 1 כוסות (135 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 1/3 1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל דקה
הוראות הכנה
1. מרפדים שתי תבניות אפיה בנייר אפיה ומניחים בצד.
 
2. בדיר בגודל בינוני, שמים חמאה,חלב, סוכר לבן, סוכר חום וקקאו. מניחים את הסיר על גבי להבה בינונית, מבשלים עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב ונותנים לרתוח במשך 60 שניות.
 
3. מורידים מהאש, מיד מוסיפים חמאת בוטנים, שיבולת שועל ותמצית וניל. מערבבים עד לאיחוד.
 
4. בעזרת שתי כפות, מעבירים את הבלילה (ככף אחת או שתיים) על גבי נייר האפיה.
 
5. נותנים לעמוד בטמפרטורת החדר עד להתייצבות, כשעתיים.
 
 
הערות:
• ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה, שיבולת שועל דקה או שילוב של השניים. מניסיוני המרקם הכי טוב יוצא כשאר משתמשים בשילוב של השניים.
• ניתן לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים או במקרר במשך כשבוע.
• חשוב לתת לתערובת לרתוח במשך 60 שניות. אם נותנים לרתוח במשך פחות זמן, העוגיות לא יתייצבו, אם נותנים לרתוח יותר מדי זמן, העוגיות עלולות לצאת נוקשות. בדרך כלל המינימום הנדרש זה 60 שנות, המקיסמום זה 90 שניות אבל הזמנים עלולים להשתנות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות